spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitatePrimăria Bâlteni ar putea rămâne fără primar şi vice până în 2016

    Primăria Bâlteni ar putea rămâne fără primar şi vice până în 2016

    Conducerea Prefecturii Gorj le cere consilierilor locali din Bâlteni să dea dovadă de responsabilitate şi să stabilească un viceprimar pentru a conduce comunitatea cât timp primarul Gheorghe Păsărin şi vicele Dumitru Oprea vor sta în arest la domiciliu. Consilierul local PSD Nicolae Lungan nu a fost ales vice de către colegii săi de la PNL, iar liberalul Alexandru Braia nu a dorit să renunţe la salariul din Complexul Oltenia pentru a fi remunerat la jumătate de primăria Bâlteni.

    primarie-balteni-2

    Reprezentanţii Prefecturii le-au transmis un mesaj consilierilor locali care nu se înţeleg, spunându-le să dea dovadă de responsabilitate şi respect pentru cetăţenii care i-au ales în Consiliul Local. Corina Bâcoi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a precizat că dacă aleşii locali nu reuşesc să ajungă la un consens, primăria Bâlteni va fi condusă de secretarul acesteia, Dan Săftoiu, până la organizarea de noi alegeri locale. „Cunoaştem situaţia de la Bâlteni. Vom urmări îndeaproape convocarea Consiliului Local, a unei noi şedinţe cât mai repede şi avem credinţa că la nivelul consilierilor se va da dovadă de responsabilitate şi în acelaşi timp de respect faţă de votul cetăţenilor, în sensul desemnării cât mai repede a unui consilier din rândul dumnealor care să preia atribuţiile primarului şi viceprimarului. Până atunci, problemele curente ale primăriei sunt rezolvate de către secretar, funcţionar care, însă, are anumite limite în exercitarea atribuţiilor şi care nu are posibilitatea exercitării atribuţiilor de ordonator de credite. Precizăm că instituţia Prefectului nu are posibilitatea legală de a desemna un înlocuitor al primarului şi viceprimarului, acest drept revenind doar Consiliului Local. (…) Sperăm că ei vor da dovadă de responsabilitate. Dacă totuşi nu se vor reuni în şedinţa de Consiliu Local, secretarul primăriei va fi în fruntea primăriei până la alegerile locale din 2016”, a anunţat reprezentantul Prefecturii Gorj.
    Primarul comunei Bâlteni, Gheorghe Păsărin, și viceprimarul Dumitru Oprea, împreună cu trei oameni de afaceri din Dănești, sunt anchetaţi penal într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la 2,8 milioane de lei. Primarul şi vicele se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: