Primăria Bumbești Jiu vrea să preia o hală de la UM Sadu, în contul datoriilor

0
488

Conducerea Primăriei orașului Bumbești Jiu vrea să preia o hală de la Uzina Mecanică Sadu, în contul datoriilor pe care le are la bugetul local, și să o reabiliteze cu ajutorul fondurilor europene care vor ajunge în județul Gorj

Problema este că UM Sadu nu are un administrator special numit, deși se află de mai mult timp în administrare specială. „Cea mai mare problemă este că Uzina Mecanică Sadu nu are administrator special pentru că este în procedură de administrare specială de ani de zile. Am vorbit cu Iulian Popescu, cu deputatul Weber, cu președintele Consiliului Județean ca să stabilim o întâlnire la Ministerul Economiei cu un eșalon de execuție pentru a vedea care sunt pașii pentru a prelua un spațiu la valoarea pe care o are Uzina Mecanică Sadu ca și debit la noi, care este undeva la două milioane de euro.

O să luăm acel spațiu și o să-l dăm Parcului Industrial în administrare pentru a crea o unitate centrală care să se ocupe de domeniul economic, dar nu mai cedăm proprietăți. O să vede care sunt pașii de urmat. Administratorul special este pus cu ordin de ministru“, a spus Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești Jiu.

Vrea să atragă fonduri pentru reabilitarea parcului industrial

Edilul localității aflată la intrare pe Defileul Jiului spune că vrea să atragă fonduri europene pentru reabilitarea halei: „Există această oportunitate pe Tranziție Justă și județul Gorj va beneficia de cele mai importante sume. Noi, cei care avem aceste spații, să le putem aduce pe aceste sume atrase la un standard la care un investitor să poată să vină și să desfășurare o activitate economică cu o valoare adăugată mare .

Am discutat despre alocarea unor sume pentru reabilitarea unor hale.

Aceste categorii de investiții sunt eligibile și pot fi finanțate prin acest program“, a mai precizat primarul orașului Bumbești Jiu.

Nemulțumit de condițiile din Parcul Industrial

Constantin Bobaru este nemulțumit de condițiile pe care le au oamenii de afaceri care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial: „La Bumbești Jiu există parc industrial din anul 2006, dar în afară de a le pune la dispoziția unor oameni care se chinuiesc să facă activități economice și plătesc chirie nu s-a făcut nimic. Acum s-a reușit să se realizeze o rețea de energie electrică și să nu mai treacă prin stația de conexiuni, pentru că la două luni de zile rămâneau fără curent.

Dacă s-a făcut ceva în acele hale, oamenii au făcut pe cheltuiala lor. Nimeni nu vine să-și investească banii în așa ceva“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here