Primăria comunei Roșia de Amaradia va avea propria sursă de alimentare cu energie electrică

0
250

Primăria comunei Roșia de Amaradia va avea propria sursă de energie electrică. Primăria a reușit să obțină finanțare pentru a monta pe acoperișul instituției panouri fotovoltaice, care vor produce energie electrică pentru funcționarea primăriei.

„Am constituit în urmă cu câțiva ani o asociație a localităților, GAL Gilort, din care fac parte 11 localități. Am fost inițiatorul acestui organism. Am reușit să obținem prima finanțare  pe măsură socială, și anume construirea unui centru de zi pentru vârstnici, iar măsura a doua se adresa acestui tip de finanțare: energie regenerabilă. Pe sediul Primăriei vor fi montate panouri fotovoltaice. Proiectul va avea ca finalitate asigurarea energiei electrice pentru primărie. Dintre comunele asociate în GAL, doar comuna Roșia de Amaradia a accesat această măsură“, a spus primarul localității Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Proiectul va fi extins și pentru alte sedii

Edilul localității vrea să extindă proiectul și la alte instituții ale primăriei. „Avem în vedere și asigurarea energiei electrice pentru sala de festivității și școlile din apropiere. Vrem să ne asigurăm propriile surse de alimentare cu energie electrică“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here