Primăria Scoarţa, pusă pe economii! Iluminat public, cu porţia!

0
45

Autorităţile comunei Scoarţa sunt puse pe economii! Aşa se face că, timp de 3 ore pe noapte, iluminatul public este oprit pentru ca facturile la curent să scadă. Asta, decoarece primăria are de recuperat aproximativ 31 de miliarde de lei vechi din amenzi, taxe şi impozite neplătite de localnici de câţiva ani. Primarul Ion Stamatoiu, cel care a fost viceprimar până în acest an, a decis aceste măsuri extreme, în ultimele săptămâni.

primaria-scoarta

Aproximativ 16 miliarde are de recuperat Primăria Scoarţa din amenzi. Autorităţile spun că, zilnic, semnează 30 de amenzi de circulaţie şi chiar trag un semnal de alarmă că poliţiştii aplică prea multe amenzi pe care unitatea administrativ teritorială oricum nu le recuperează. „Având 31 de miliarde de lei vechi de recuperat, normal că situaţia merge mai greu. Avem acţiuni de recuperare în teren, pe zona Bobu, înştiinţări, popriri pe salarii, pensii, şomaj, dar sunt greoaie. O mare parte, adică vreo 16 miliarde sunt amenzi, cele mai multe, de circulaţie. Chiar ieri am semnat 30 de amenzi de circulaţie venite la mapă. Poliţia dă amenzi multe şi noi rămânem să le recuperăm. Avem cetăţenii de etnie romă care nu plătesc datoriile şi amenzile primite, sfidează legea”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa.

Iluminatul public, cu porţia

Deocamdată, salariile angajaţilor primăriei şi plăţile utilităţilor sunt la zi, declară edilul-şef al comunei Scoarţa, dar nu dă asigurări că, în ritmul acesta, la anul nu riscă să nu poată plăti salariile. În acest sens, primarul Ion Stamatoiu a decis să restricţioneze iluminatul public în comuna pe care o reprezintă. „Deocamdată nu sunt probleme pentru asigurarea utilităţilor sau a plăţii salariilor, dar nu pot să spun cum va fi la anul. De exemplu, am luat o măsură de economie: am restricţionat iluminatul public. De la 00:30 până la 03:30, noaptea, am întrerupt iluminatul pentru a recupera ceva”, a mai precizat Stamatoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here