Primăria Târgu Jiu ar putea să piardă Casa de Cultură a Sindicatelor! Va avea loc o nouă licitație

1
118

Licitația pentru vânzarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu a fost stabilită de către lichidatorul Consulting Company pentru data de 14 mai. Suma de la care va porni licitația a fost stabilită la aproape 3.9 milioane de lei, oferta fiind făcută de către Primăria Târgu Jiu. Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat, ieri, alocarea unei sume de aproximativ 388.000 de lei, taxă pentru participarea la licitație. De asemenea, Consiliul Local va fi reprezentat la licitația pentru Casa de Cultură a Sindicatelor pe Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu, Mariana Budulan, director al Direcției Publice de Venituri și Aurel Popescu, viceprimarul municipiului.

„Luna trecută am avut o ședință de Consiliul Local în care am aprobat participarea la această licitație cu suma de 38 miliarde lei vechi și acum a fost nevoie să asigurăm 10% din această sumă pentru a putea participa la această licitație organizată de lichidator. Poate să participe și altcineva la licitație“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Cum poate Primăria să piardă Casa de Cultură

Consilierul local Luca Liliana a atras atenția că, în cazul în care la licitația de la mijlocul lunii mai se vor mai prezenta și alți ofertanți care vor licita o sumă mai mare decât cea oferită de Primăria Târgu Jiu, atunci Casa de Cultură ar putea fi pierdută: „Fiind vorba de o licitație publică, nu avem de unde să știm dacă vor mai veni și alte persoane la licitația respectivă. Este prevăzută o sumă de pornire și întrebarea este până la ce sumă va licita primăria, în condițiile în care la licitația publică pot să participe mai multe persoane juridice. Dacă va veni un participant și va da mai mult decât suma noastră, atunci o va achiziționa.
Constantin Răduțoiu, șeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a venit cu o propunere: „Să sperăm că nu se va prezenta nimeni, iar dacă se va prezenta o ofertă mai mare atunci se poate pierde Casa de Cultură. Cei care vor reprezenta Primăria Târgu Jiu pot să mai urce câțiva pași, în cazul în care prețul va urca, urmând ca diferența să fie apoi aprobată de Consiliul Local“.

Investiție de minim un milion de euro pentru redeschiderea Casei de Cultură

Casa de Cultură a Sindicatelor are o suprafață construită de peste 2.200 metri pătrați. Edilul șef al municipiului Târgu Jiu susține că pentru redeschiderea stabilimentului este nevoie de o investiție de cel puțin un milion de euro. „Sunt șanse foarte mari să câștigăm acest obiectiv, iar suma propusă este cea rezonabilă, avându-se în vedere că faptul că trebuie realizate anumite investiții pentru care această clădire să devină funcțională. Încercăm să găsim soluții pentru a aloca fondurile necesare. Investiția minimă de un milion de euro se poate face din fondurile Primăriei, dar investiția pentru a face din Casa de Cultură un mall cultural este de 3-4 milioane de euro, o entitate unde se pot desfășura diferite activități culturale. Acoperișul este deteriorat în totalitate și trebuie reabilitat“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here