15.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 26, 2022
AcasăActualitatePrimăria Târgu Jiu, în colaps financiar! Marcel Romanescu pune lacătul pe ușă...

Primăria Târgu Jiu, în colaps financiar! Marcel Romanescu pune lacătul pe ușă la 1 septembrie

Marcel Romanescu anunță că Primăria Târgu Jiu este la un pas de colaps financiar! Potrivit primarului, bugetul pe anul 2019 asigură funcționarea instituției doar până la 1 septembrie, iar deficitul bugetar este de aproximativ 20 de milioane de lei. Romanescu își pune speranțele în sumele ce urmează a fi împărțite de Consiliul Județean.

Primăria Târgu-JiuDeși suntem la jumătatea lunii aprilie, primăriile din Gorj și Consiliul Județean nu au încă un buget aprobat, iar sumele ce se anunță a fi disponibile pentru restul anului sunt extrem de mici. La Târgu Jiu, spre exemplu, primarul anunță că instituția pe care o conduce riscă să nu mai funcționeze începând cu luna septembrie. „Sper ca cei de la consiliul județean să ne repartizeze acele sume trimise de bugetul de stat către CJ. Din ce știu eu sunt vreo 24 de milioane de lei pe care CJ ar trebui să le repartizeze UAT-urilor. Am avut o discuție cu Cosmin Popescu și i-am solicitat sprijinul. Avem o mare problemă la Târgu Jiu. În condițiile în care nu vom primi acești bani de la CJ, bugetul nu ne asigură funcționarea decât până la maxim 1 septembrie. Fără o compensație venită de la bugetul de stat prin CJ, nu vom putea face față. Primăria Târgu Jiu este în momentul de față în situația ca la 1 septembrie să pună lacătul pe ușă”, a avertizat primarul Marcel Romanescu.

„Nu mă gândesc să demarez mari investiții”

Primarul spune că investițiile din acest an vor fi pe măsura bugetului de austeritate, adică extrem de limitate. „Este o mare problemă determinată în primul rând de Ordonanța 114. Am fost obligați să reactualizăm toți indicatorii la lucrările în derulare sau care se vor scoate la licitație. Nu mă mai gândesc să demarez nu știu ce mari investiții, mă gândesc să asigur cofinanțarea pentru proiectele europene. Pe partea cealaltă sunt lucrările în execuție sau licitate deja. Vorbim de străzile din Iezureni, canalizarea din Debarcader, străzile din Narciselor, care sunt în procedură de licitație. De asemenea, vorbim de cele 3 obiective: Calea Eroilor, Colegiul Tudor Vladimirescu și Colegiu Spiru Haret. Eu îmi doresc ca sumele de la CJ să fie repartizate în funcție de numărul de locuitori. Eu nu pot să votez un buget local fără să țin cont de banii repartizați de la CJ. Deficitul este estimat undeva la 20 de milioane de lei la Târgu Jiu. Din cele 24 de milioane de repartizat de CJ, nu o să spun că sunt singurul care trebuie să primească aceste sume, însă trebuie ținut cont de numărul de locuitori”, a mai spus Romanescu.

Tudor: Banii pentru Podul de la Jiu, pierduți

0
Adrian Tudor, fost viceprimar al municipiului Târgu Jiu, în prezent consilier local din partea Partidului...

Câte 10.000 de lei pentru elevii și absolvenții din Târgu Jiu, cu 10 la examenele naționale

0
11 elevi și absolvenți din municipiul Târgu Jiu care au reușit să obțină media 10...

Taximetrist furat de clienți

0
Poliția Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul unic 112, de către un bărbat de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!