Primăria Târgu Jiu nu a achitat un credit de 16 milioane lei! Banii obținuți din Viena au fost utilizați pentru o nocturnă care zace într-un depozit

0
96

Primăria municipiului Târgu Jiu nu a plătit nici până în prezent împrumutul contractat de la o bancă din Viena pentru achiziționarea și montarea instalației de nocturnă de la fostul stadion municipal, care zace acum într-un depozit al primăriei pentru că nu s-a găsit un cumpărător.

Creditul, în sumă de peste 16 milioane de lei noi, a fost luat de la Dexia Kommuna Ikredit Bank AG din Viena. Împrumutul a fost contractat în octombrie 2007. Acesta are o perioadă de rambursare de zece ani, ceea ce înseamnă că va fi achitat integral luna viitoare. Banii primiți de Primăria Târgu Jiu au fost folosiți pentru cumpărarea și montarea instalației de nocturnă de la stadionul municipal, care a fost demolat, în locul său ridicându-se în prezent o nouă arenă, modernizare zonei centrale, și asfaltarea mai multor străzi. Instalația de nocturnă a fost demolată în toamna anului 2015, după ce Ministerul Dezvoltării a alocat banii necesari pentru construirea unei arene sportive moderne.

Un nou împrumut pentru stadion

În acest an, Primăria Târgu Jiu a mai luat un credit în valoare de 10 milioane de lei de la Uni Credit Bank, pentru a asigura cofinanțarea necesară la proiectul de modernizare și extindere a noului stadion. Împrumutul trebuie returnat într-o perioadă de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here