Acasa / Actualitate / Primăria Târgu Jiu va prelua Casa de Cultură. Oferta municipalității a fost acceptată la licitație

Primăria Târgu Jiu va prelua Casa de Cultură. Oferta municipalității a fost acceptată la licitație

Oferta Primăriei municipiului Târgu Jiu, în valoare de 3,87 milioane de lei, pentru achiziționarea Casei de Cultură a Sindicatelor a fost acceptată la licitația care s-a desfășurat ieri. Urmează să înceapă procedura de preluare a Casei de Cultură de către municipalitate. „Astăzi este o zi importantă pentru cetățenii municipiului Târgu Jiu, dar și pentru mine, în calitate de primar. Încă din campania electorală mi-am propus ca obiectivul de o valoare inestimabilă din punct de vedere cultural, Casa de Cultură, să reintre în patrimoniul municipiului și să își reia funcția de pol cultural al orașului. Achiziționarea acesteia reprezintă un obiectiv major, care se înscrie în strategia mea de dezvoltare a municipiului, ce are ca element central promovarea culturii. Prin redobândirea de către municipalitate a Casei de Cultură se creează premisele organizării unor evenimente culturale de amploare, urmând a se asigura suportul pentru paleta de activități culturale moderne“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Următorul obiectiv este redeschiderea sălii de spectacole

Primul obiectiv pentru conducerea Primăriei Târgu Jiu, după finalizarea preluării Casei de Cultură, este redeschiderea sălii de spectacole cu peste 700 de locuri, pentru că orașul nu dispune de o altă sală pentru desfășurarea evenimentelor artistice de anvergură. În ultimii ani, festivalurile și concertele s-au desfășurat într-un cort unde de obicei se desfășoară nunți. „Îmi propun ca, după finalizarea procedurilor legale de achiziționare, să inițiez de urgență elaborarea documentației de reabilitare a imobilului, astfel încât să redau, într-un termen cât mai scurt, utilitatea acestui obiectiv. De asemenea, doresc să mulțumesc Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu pentru sprijinul acordat în vederea parcurgerii etapelor necesare atingerii acestui scop și, totodată, sper ca în acțiunile viitoare să sprijine și alte asemenea obiective de interes local, benefice dezvoltării socio-culturale“, a mai precizat Marcel Romanescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*