Primarii au rămas fără bani. Vor rectificare!

0
266

Primarii fac apel la Guvern să acopere cheltuielile pentru persoanele cu handicap. În comuna Turburea edilul susține că este la un pas de a încălca legea deoarece sumele repartizate pentru acoperirea acestor servicii sunt insuficiente.

Edilul Ion Bârcă susține că se așteaptă ca ITM să-i facă o vizită. Totul după ce nu a putut asigura în totalitate plata pentru persoanele cu handicap și însoțitorii acestora. „Așteptăm rectificări bugetare, pentru că nu se mai poate. Sunt multe primării, la fel ca și Primăria Comunei Turburea, care la ora actuală stau foarte rău cu banii. PNL nu se interesează decât de persoanele lor. Pentru persoanele cu handicap și însoțitorii acestora ne-au dat niște jumătăți din sumele pe care noi trebuie să le acordăm acestor oameni. Trebuie să le dăm și concedii. ITM-ul vine peste noi și spune că nu am respectat norma de hrană. Domnilor de la ITM, de ce nu faceți presiuni către Guvernul României să ni se aloce bani ca să putem acorda norma de hrană? Domnilor de la ITM, de ce nu faceți presiuni către guvernul pe care îl aplaudați toată ziua și stați în genunchi în fața lor? Să se ducă cei de la ITM să le spună că nu avem bani să le dăm persoanelor cu handicap. Oamenilor acestora le trebuie medicamente și multe altele ca să își poată câștiga existența de azi pe mâine”, a transmis primarul din Turburea.

Fără salarii

Și investițiile au avut de suferit tot din lipsa fondurilor. „Atât ne-a mai rămas, să vorbim în mass media și noroc că avem în fruntea județului, la ora actuală, oameni cu picioarele pe pământ, oameni pentru oameni. Acești oameni se numesc numește Cosmin Popescu, Mihai Weber și echipa PSD. Uitați-vă dacă la ora actuală este ușa deschisă la PNL. Își urmăresc decât interesele lor personale. Eu am dat până acum banii persoanelor cu handicap și însoțitorilor acestora și nu am rămas restant niciodată. Pentru asta însă trebuie iau banii de la investiții și de la alte lucrări care ar trebui să le fac pentru cetățeanul comunei Turburea. Eu stau și mă gândesc destul de bine, că eu vin dintr-o familie săracă, nu sunt bogătaș, cum se uită alții să mănânce icre negre. Eu sunt om din rândul oamenilor și mă uit în ochii lor. Nu pot să îi las fără salarii. Spre exemplu, am luat bani de la investiția de introducere a conductei de gaze naturale. Am plătit jumătate, iar jumătate din bani nu îi am, că i-am tot măcinat să plătesc aceste salarii. La fel, de la o investiție de asfaltare, lucru pentru care suntem datori. Am convenit cu societatea respectivă că le vom da banii, pentru că sunt oameni de nota 10”, a mai transmis Bârcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here