2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitatePrimarii, mai bine plătiţi, de la 1 iulie!

Primarii, mai bine plătiţi, de la 1 iulie!

Mai bine plătiţi, de la 1 iulie! Este vorba despre primarii şi viceprimarii ale căror salarii vor creşte cu până la 50 la sută, potrivit unui act normativ. Printre cei 6 mii de edili se numără şi cei din Gorj. Primarii de comune au şanse mari să-şi dubleze veniturile şi consideră măsura una justă în raport cu munca prestată.

Muncesc pentru comunitatea care şi-a dat girul şi i-a ales, astfel că îşi duc misiunea la capăt. Este firesc să fie şi plătiţi pentru eforturile lor, cred şi primarii gorjeni, mai ales când se văd rezultate. Concluzia a fost împărtăşită şi de invitaţii de la “Punctul pe I”. Dacă secretarul general al PSD, Gheorghe Milosteanu, vede în adăugarea sporurilor salariale la aleşii locali un pas normal, mai ales că de datoria acestora este să nu înşele electoratul, edilul din Turceni, Dumitru Gâlceavă, vrea ca suplimentarea veniturilor unui primar să se facă în funcţie de rezultatele aduse în localitate şi pentru comunitate. „S-a făcut acest lucru pe considerentul că şi aşa salariile erau destul de mici, primarii au muncă nenormată, sunt în interesul comunităţii şi lucrează şi sâmbetele, duminicile şi zilele de sărbătoare. Este foarte normal”, a declarat secretarul general al PSD Gorj, Gheorghe Milosteanu. „Mi se pare corectă majorarea în măsura în care este legată de criterii de performanţă”, a subliniat Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni completat de Gheorghe Milosteanu care a fost de părere că de fapt acest indice de performanţă se reflectă în votul cetăţeanului acordat şi astfel, primarul vede dacă poate continua activitatea sau nu.

Ciocea şi Cotojman susţin majorarea salarială şi pentru alţi bugetari

La fel de convinşi că actul normativ face dreptate primarilor şi nu se vrea a fi o măsură populistă, sunt de părere şi edilul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, dar şi primarul din Bustuchin, Ion Ciocea. Au şi o doleanţă însă, ca de un astfel de spor să beneficieze şi funcţionarii publici. „Era normal să fim şi noi plătiţi după muncă, dar ce cred că ar trebui să facă Guvernul ar fi să mărească şi salariul bugetarilor. Trebuie să se înţeleagă că munca trebuie să fie plătită dacă vrem să fim şi respectaţi”, a declarat Ion Ciocea, primarul oraşului Bustuchin. Nemulţumirea este că Guvernul dă posibilitatea creşterii salariilor, dar nu asigură şi sursa de finanţare, astfel că banii trebuie furnizaţi din bugetul local, nu de la Guvern”, a declarat Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia. Avantajul mai mare este pentru primarii de comună în timp ce pentru cei de oraşe, majorarea aduce între 8,7 şi 16,6 la sută. Legea a fost adoptată pe 25 februarie de CD în calitate de for decizional şi promulgată de preşedinte în luna martie. Venitul salarial al unui primar de comună ar putea urca la 4200 de lei, după 1 iulie.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -