Primarii de la Polovragi și Motru, premiați! Au plecat acasă cu trofee și diplome de excelență

0
63

cepoiCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj a aniversat, pe 22 martie, 49 de ani de la înfiinţare. Manifestările aniversare au avut loc la sediul CJCPCT Gorj din municipiul Târgu-Jiu. Primarii de la Motru și Polovragi, dar și autorul și omul de cultură Constantin Dârvăreanu de la Novaci au fost premiați de Ion Cepoi pentru activitatea dedicată culturii. Diplomă de excelență și trofeu a primit și profesorul universitar Mircea Tutunaru de la Motru, autor al unei antologii denumită „Hora-i obicei străbun”.

Cu ocazia celebrării a 49 de ani de existență a CJCPCT Gorj, organizatorii au pregătit o serie de evenimente cultural-artistice, după cum urmează: expoziția ,,Dansul” (artele focului, tehnici mixte) a artistului plastic Eric Perjovschi (Republica Moldova); expoziția de icoane Pompiliu Ciolacu ( în cadrul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești); lansarea Albumului foto ,,Gorj-Portul popular”, realizator Teodor Dădălău. Editura CJCPCT Gorj, 2016; lansare de carte: Constantin Dârvăreanu, Novaci-Lada de zestre (culegere de datini, obiceiuri, folclor literar), Editura Măiastra, Târgu-Jiu, 2017, lansare de carte: Mircea Tutunaru, Hora-i obicei străbun, Editura C JCPCT Gorj, Târgu-Jiu, 2017.

Diplome de excelență pentru primari

primari premiati 3Una dintre diplomele de excelență oferite de CJCPCT Gorj a ajuns la Gheorghe Epure, primarul de la Polovragi. Ion Cepoi a spus despre acesta că este un om deosebit, care cântă în strana bisericească, implicat în viața culturală a localității. „Ca primar are niște planuri absolut superbe în ceea ce privește cultura. Polovragiul este o zonă absolut admirabilă și vrem, împreună, ca înainte de Peștera Polovragi să realizăm o sculptură în stâncă cu imaginea lui Zalmoxe. Așa vom reuși să creăm un nou brand care va aduce turiști. Îi acordăm domnului Epure o diplomă de excelență pentru deosebite contribuții la dezvoltarea culturală a localității!”, a spus Ion Cepoi. „Noi am găsit mereu aici sprijin. Am inițiat la Polovragi un ziar Polovragii, iar în editarea lui și realizarea lui m-au ajutat domnii de la CJCPCT. Și nu numai în acest proiect. (…) Vă mulțumesc pentru că dvs. țineți treze tradițiile gorjenești fără de care suntem nimic!”, a spus, emoționat, primarul Gheorghe Epure. O diplomă de excelență a primit și edilul de la Motru, Gigel Jianu, care participă mereu la toate activitățile culturale din urbea pe care o conduce. „Este o surpriză pentru mine, nu mă așteptam! Eram foarte onorat doar să particip la manifestările dvs. Vă felicit pentru toată activitatea pe care o desfășurați. Avem și noi la Motru proiecte culturale. (…) Noi, cei din administrație, avem un rol important în a face ca oamenii cu adevărat excepționali să nu mai treacă pe lângă noi neobservați! Rolul nostru este să facem cunoscuți oamenii care prin ceea ce realizează, ne îmbogățesc sufletește pe noi, consumatorii de cultură”, a declarat Gigel Jianu, edilul municipiului Motru.

primari premiatiprimari premiati 2gigel jianu

 
 
 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here