18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitatePrimarii din Gorj chemați la ”instruire” de către Inspectoratul pentru Situații...

Primarii din Gorj chemați la ”instruire” de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Primarii din județul Gorj au fost chemați la ”instruire” de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj. Subiectele principale ale dezbaterii au fost gestionarea fenomenelor meteo periculoase și problema incendiilor de vegetație uscată care le-a dat bătăi de cap în ultima vreme.

Din momentul în care primăvara și-a făcut simțită prezența oamenii, în special cei de la țară, au început curățenia pe terenuri și au incediat vegetația uscată. Reprezentanții ISU Gorj au fost solicitați pentru a stinge sau gestiona 53 de situații de urgență generate de incediile de vegetație care au scăpat de sub control. Din fericire în nici unul dintre aceste cazuri nu a fost și victime.

”Astăzi, la sediul unității noastre din Tg-Jiu, strada Tismana, nr.1, a avut loc o instruire în domeniul situațiilor de urgență la care au participat toți primarii localităților de pe raza județului Gorj.

Pe lângă temele planificate prin care s-a încercat, prin discuții libere, dezbaterea legislației în vigoare în domeniul situațiilor de urgență, precum și gestionarea fenomenelor meteo periculoase, domnul locotenent-colonel Augustin Malacu a adus în discuție problema incediilor de vegetație uscată produse pe teritoriul județului Gorj în acest an.
Cu toate că instituția noastră a transmis în repetate rânduri reguli și măsuri prin care cetățenii să înțeleagă riscurile la care se expun, sau îi expun pe alții, atunci când aleg să igienizeze terenurile prin incendiere, de la începutul anului și până în prezent am gestionat 53 de situații de urgență generate de incendiile de vegetație.
Din fericire, nu au fost victime, iar intervenția promptă a pompierilor a făcut ca aceste incendii să nu se transforme în adevărate catastrofe” a transmis locotenent-colonel Augustin Malacu – inspector șef al ISU Gorj.

La finalul dezbaterii  domnul locotenent-colonel Augustin Malacu – inspector șef al ISU Gorj le-a adresat mulțumiri doamnelor și domnilor primari care s-au implicat activ în dezvoltarea Managementului Situațiilor de Urgență la nivelul județului Gorj și i-a asigurat de întreg sprijinul instituției în demersurile pe care le vor iniția pentru rezolvarea tuturor problemelor din domeniul situațiilor de urgență de la nivelul unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc.

Zece pictori și graficieni recunoscuți participă la Simpozionul Internațional „Atelierele Brâncuşi”

0
Deschiderea Simpozionului Internațional „Atelierele Brâncuși” pentru secțiunea Pictură și Grafică a avut loc luni, 15...

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022

0
Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022, astfel:

O nouă degringoladă în PNL Gorj

0
După ce a trebuit să vină un șef de la centru, în persoana prim-vicepreședintelui Dan...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!