Acasa / Actualitate / Primării din Gorj şi IDP, amendate de poliţişti!

Primării din Gorj şi IDP, amendate de poliţişti!

Deszăpezirile aduc amenzi în rândul administraţiilor publice locale care nu și-au îndeplinit obligațiile de a curăța drumurile. Astfel, primăriile Novaci, Godineşti şi Baia de Fier şi Ţânţăreni vor scoate din bugetul local câte 2200 de lei pentru că nu au folosit material antiderapant pentru zonele cu polei. Nu a scăpat nici Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj care nu este la prima amendă.

deszapezire

Primăriile Novaci și Baia de Fier au fost sancționate cu câte 2205 lei pentru că nu au curățat drumurile adiacente din Rânca unde ar fi trebuit să intervină. Amendă și pentru IDP Gorj pentru șosele județene acoperite cu polei și zăpadă la Godinești și Țânțăreni. Cuantumul amenzilor depășește 10.000 de lei. „Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.205 lei fiecrae pentru nerespectarea obligaţiei de întreţinere a drumului public, în timpul sezonului de iarnă. Nu au acţionat cu material antiderapant pe zoenel de drum afectate de fenomenele meteorologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Lucian Stroe.

10 milioane de lei pentru IDP

La nivelul județului Gorj, IDP trebuie să deszăpezească aproximativ 800 de kilometri de drum județean. Pentru deszăpezirea din această iarnă, primește aproape 10 milioane de lei. Poliţia atrage atenţia că echipaje de la Rutieră şi Ordine publică vor continua să acţioneze zilnic pe drumurile din judeţ şi vor monitoriza operatorii economici care au contracte încheiate pentru deszăpezirea şi împrăştierea materialelor antiderapante pe reţeaua de drumuri naţionale şi judeţene.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*