Primării în colaps financiar!

0
38

Problemele financiare cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia se resimt acut şi la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, pe raza cărora funcţionează unităţi miniere şi energetice. Într-o astfel de situaţie critică a ajuns Primăria Motru, instituţia depinzând total de impozitele ce ar fi trebuit virate. Situaţii asemănătoare se înregistrează şi la Rovinari.

primaria-motru01Primăriile din judeţ, pe raza cărora funcţionează unităţi miniere şi energetice, trec printr-o situaţie critică, în condiţiile în care Complexul Oltenia nu a virat sau a repartizat doar parţial impozitele pe salarii, clădiri sau terenuri. Primăria Motru, spre exemplu, se află de câteva luni într-o astfel de situaţie. „Cel mai grav este că nu şi-au plătit impozitul pe salariu, viramentele la stat, suntem într-o situaţie foarte delicată. Abia am reuşit să dăm salariile la angajaţi. Acum se pune problema cum găsim soluţii să dăm salariile către Direcţia Publică. Nu am plătit curentul, nu am plătit celelalte utilităţi. Un oraş cum este Motru depinde în totalitate de Complexul Energetic Oltenia. Nouă trebuia să ne intre minim 4 miliarde pe lună de la Complex”, a declarat Dorin Hanu, consilier judeţean. Nici la Primăria Rovinari, situaţia nu este prea bună. Deşi în mod normal, compania ar trebui să vireze 600.000 lei, lunar, la începutul lunii iunie nu s-a virat decât jumătate din această sumă.

Întârzierile de viramente nu reprezintă o noutate pentru deputatul Vasile Popeangă, acesta considerând că dezordinea din companie este cauza acestor probleme. „Pentru mine nu este o surpriză faptul că există acest blocaj în ceea ce priveşte plata impozitelor de către unităţile miniere către primăriile care trebuie să beneficieze de aceste impozite. Din informaţiile pe care le am, Complexul Energetic Oltenia stă foarte rău cu cash-ul şi în aceste condiţii sigur că nu au posibilităţi de plată”, a declarat deputatul Vasile Popeangă. Totuşi, situaţia din CEO nu ar mai trebui să mire pe nimeni, şi asta ca urmare a faptului că însuşi directorul general al companiei, Ionel ilie, a declarat săptămâna trecută că societatea de stat se confruntă cu o lipsă de lichidităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here