Acasa / Actualitate / Primăriile, verificate de IPJ şi Prefectură

Primăriile, verificate de IPJ şi Prefectură

Conducerea Prefecturii împreună cu şefi din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj verifică, în aceste zile, dacă primăriile din judeţ asigură serviciul de permanenţă, dar şi dacă s-a acţionat pe principalele drumuri pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

alin-vacaruPrefectul Alin Văcaru susţine că le-a cerut autorităţilor locale implicare maximă având în vedere faptul că judeţul Gorj a primit atenţionare de Cod Galben de vreme rea. Văcaru le-a recomandat primarilor care nu dispuneau de utilaje de deszăpezire să închirieze unele de la firmele private pentru a preveni evenimentele nedorite. „Mergem acolo unde primăriile fac deszăpezirea cu utilajele proprii. Împreună cu cei de la IPJ am verificat dacă acele utilaje există, unde nu au existat am mers să facwm demersuri să închirieze alte utilaje, deci, eu sunt convins că vom face faţă oricărei situaţii. Am făcut faţă acestui Cod Galben şi sunt convins că şi de acum înainte vom face faţă”, a precizat Alin Văcaru. Pe de altă parte, circulația rutieră pe drumurile din județul Gorj se desfășoară în condiții de iarnă, nefiind înregistrate evenimente deosebite din cauza zăpezii și a gerului. Potrivit lui Ion Tudor, șeful secției Târgu-Jiu a Drumurilor Naționale, drumarii au acționat în ultimele 24 de ore cu 45 de utilaje pe toate sectoarele de drum din județ, acțiunea de deszăpezite fiind îngreunată din cauza temperaturilor extreme de scăzute care au făcut ca zăpada să înghețe pe carosabil. Directorul Secției de Drumuri Naționale Târgu-Jiu, Ion Tudor, a declarat, însă că pe toate drumurile s-a acționat încă de ieri, iar în fiecare zonă se intervine cu câte două sau trei utilaje de deszăpezire. Totodată au fost folosite 500 de tone de material aniderapant, dar și 10 tone de produs ecologic cu rol de topire a zăpezii înghețate. Totodată, autoritățile le recomandă șoferilor să circule cu atenție și să adapteze în permanență viteza la condițiile de drum. Autoritățile județene au acținonat și ele pentru asigurarea unui trafic corespunzător. Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj a declarat că în acest moment se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor județene, nefiind înregistrate, însă blocaje în trafic din cauza zăpezii.

Un comentariu

  1. prefectule ,mergi la gratar,la artego,la paxa sau agent de vanzari si nu mai da indicatii de MILION ca esti ridicol.numai rusine ai adus judetului,trebuie sa vina ziua decontarii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*