Primarul comunei Peștișani scapă de pedeapsă

0
327

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a scăpat de pedeapsă în dosarul în care este judecat pentru instigare la fals intelectual. „Admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi de inculpaţii Vintilescu Augustin Costinel şi Pigui Cosmin. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală nr. 143/28.01.2020 pronunţată de Judecătoria Târgu-Jiu şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond, respectiv Judecătoria Târgu-Jiu. Cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Condamnare la Judecătoria Târgu Jiu

În primăvara anului 2018, primarul Cosmin Pigui a avariat mașina din dotarea instituției cu care se afla prin localitate. Șoferul primăriei, Augustin Costinel Vintilescu, a mers a două zi după eveniment la Poliție pentru a obține dovada cu care să poată efectua reparațiile necesare, declarând că se afla la volan. Oamenii legii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal, cei doi fiind trimiși în judecată.

La începutul acestui an, Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat pe primarul Pigui la o pedeapsă de un an de închisoare cu amânarea executării pedepsei pe un termen de doi ani. De asemenea, Augustin Costinel Vintilescu a fost condamant la trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la fals intelectual“.

Sentința a fost atacată atât de procurori, cât și de cei doi inculpați.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here