Acasa / Actualitate / Primarul comunei Vladimir, pus în libertate. Este acuzat ca aprobat decontarea a peste 250.000 de lei pentru lucrări nerealizate

Primarul comunei Vladimir, pus în libertate. Este acuzat ca aprobat decontarea a peste 250.000 de lei pentru lucrări nerealizate

Primarul comunei Vladimir, Ion Ianăși, și dirigintele de șantier, care au fost reținuți marți, pentru fraudarea fondurilor cu lucrări fictive de construcție a unui pod, vor fi cercetați penal în continuare sub control judiciar. Cei doi au fost aduși ieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu cătușe la mâini pentru a fi audiați de procurorul de caz.

În acest dosar penal sunt patru inculpați. Este vorba de primarul Ion Ianăși, acuzat de două fapte de abuz în serviciu, obținere ilegală de fonduri și fals intelectual; de contabilul Primăriei Vladimir pentru abuz în serviciu, pentru că a aprobat la plată și a aplicat viza de control financiar preventiv în legătură cu plățile care s-au făcut; dirigintele de șantier, care este cercetat pentru complicitate de abuz în serviciu, pentru două fapte și complicitate la obținere ilegală de fonduri și trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și de administratorul societății comerciale Gatmat Prod, care a executat lucrările pentru acuzațiile de complicitate la abuz în serviciu, complicitate la obținerea ilegală de fonduri și două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Acuzațiile împotriva primarului

Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a prezentat acuzațiile împotriva primarului: „În calitate de primar, cu știință, a dispus efectuarea plății unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuție la obiectivul construire pod biserica Andreești, comuna Vladimire, deși aceste servicii și lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obținut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu știință, efectuarea plății unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenție de șantier la același obiectiv, deși aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…)

În caliutate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene documente și date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanțat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanțării obținute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*