Primele rezultate la concursul de titularizare!

0
73

Aproape 500 de candidaţi din judeţul Gorj pot răsufla uşuraţi, după ce au aflat ieri dacă se vor titulariza sau nu pe unul din posturile vacante. La centrele de examen au fost afişate rezultatele parţiale, pentru că urmează depunerea de contestaţii şi soluţionarea acestora pe 10 august. O situaţie finală va avea Inspectoratul Şcolar în zilele următoare, când se vor centraliza datele.

Inspectoratul Şcolar va centraliza situaţia notelor şi a mediilor în zilele următoare, pentru că ieri, prioritate a avut afişarea rezultatelor pentru candidaţi. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a ţinut să sublinieze că ieri, nu a avut timp să facă o centralizare, şi în plus, ceea ce-l preocupă ţine de repartizarea conformă a candidaţilor. „Acestea sunt rezultate parţiale, aşteptăm şi contestaţiile, ca pe 10 august să avem rezultate finale. După aceea, avem timp şi de tot felul de statistici. Pe mine mă interesează ca metodologia să fie respectată” , a declarat Ion Işfan, inspector şcolar general adjunct.

Nota 10 pe linie

Primele reacţii au apărut şi la Centrul de concurs Nr.7, unde tineri absolvenţi ieşiţi de pe băncile şcolii sau cadre mai experimentate au privit îndelung listele. Dacă unii dintre candidaţi nu ştiau cum să-şi ascundă indignarea, singurului candidat cu nota 10.00 nu-i venea să creadă ochilor şi spune că abia terminase masteratul. Are totuşi motive de nedumerire, privind repartizarea. „Nu am avut foarte mult timp să mă pregătesc, abia am terminat masterat-ul şi au fost multe examene. Am susţinut proba la educaţie muzicală, dar acum să vedem la repartizare. Problema este nelămurită pentru mine, pentru că m-am înscris la acest centru”, a declarat candidata merituoasă. Mai puţini încântaţi s-au arătat candidaţii cu note mici, dar nu renunţă la învăţământ, pentru că, aceştia au dreptul să participe cu nota de anul trecut. Despre subiecte, candidaţii spun că nu au fost imposibile, dar dau vina pe programa care s-a schimbat şi timpul insuficient pentru a se pregăti. „S-au axat mai mult pe psihologie şi pedagogie. Plus că programa s-a schimbat, noi am învăţat altceva, iar timp să ne pregătim nu prea am avut. De notă nu sunt mulţumită, este sub pragul de 5.00. Voi participa însă la repartiţie cu nota de anul trecut şi voi încerca şi la anul, dacă e nevoie, pentru că nu voi renunţa la învăţământ”, a declarat cadrul didactic.

40 de concurenţi cu note de 7.00

La Centrul de Concurs Nr.7, în peste 40 de cazuri, notele sunt mai mari de 7.00, dar catedre titulare vor obţine doar cinci dintre candidaţi, pentru că acesta este numărul de posturi disponibile. Preşedinta centrului de concurs a subliniat că sunt doar cinci posturi titularizabile, nu se pun probleme de departajare, dar acestea sunt condiţiile. Deşi sunt 40 de concurenţi cu note peste 7.00, posturi titularizabile sunt 5, astfel că doar cinci dintre ei vor fi titulari”, a declarat Alina Dănăricu, preşedinte centru de concurs. Repartizarea se face la centre pe data de 13, la titularizare, iar pe 16 august, pentru suplinitori.

Cei cu note sub 5.00, fără loc la catedră

Note de peste 9,00 au obţinut 11 candidaţi, iar alţi 16, au rezultate între 7.00 şi 7.99. La polul opus sunt însă 30 de candidaţii notaţi sub 5.00, care au ratat şansa de a preda în învăţământ de la 1 septembrie. „Nu vor fi repartizaţi şi nici nu vor obţine posturi în învăţământ. Media le poate ieşi peste 5.00, dar fără nota 5.00 la scris nu pot fi repartizaţi”, a adăugat Alina Dănăricu, preşedinte Centru de Concurs Nr.7. Şanse să suplinească au doar candidaţii care la proba scrisă au luat cel puţin 5.00 şi nu mai puţin, indiferent de cât de mare este nota de la inspecţie. Pentru titularizare condiţia este ca nota atât la inspecţie, cât şi la proba scrisă să fie peste 7.00. Contestaţii se pot depune până mâine la 14.00 la Inspectorat, iar pe 10 august, dascălii scapă de ultimele emoţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here