Acasa / Actualitate / Primul utilaj achiziționat a ajuns la Uzina Mecanică Sadu. Urmează alte echipamente

Primul utilaj achiziționat a ajuns la Uzina Mecanică Sadu. Urmează alte echipamente

La Uzina Mecanică Sadu a ajuns prima achiziție importantă. Este vorba despre un cuptor de tratamente termice, o investiție majoră are își lasă amprenta în procesul de producție a muniției.

Primarul din Bumbești Jiu susține că deja o parte din echipamentele achiziționate au ajuns la Uzină ceea ce demonstrează că implicarea parlamentarilor puterii a dat roade. „Deja a sosit primul echipament. Cuptorul de tratamente termice a ajuns săptămâna trecută. Uzina mecanică pe lângă producție are și secții conexe își produce singură sculele și dispozitivele pentru că  prin natura tehnologiei pentru producerea acestor muniții de infanterie se fac prin prelucrări la rece, toate sculele Uzina Mecanică și le produce în regie proprie. Este nevoie mare de un echipament pentru tratamentele termice pentru că calitatea acestor scule are o influență majoră în procesul de producție”, a declarat primarul Constantin Bobaru.

Fără grija retragerii fondurilor

În ceea ce privește sumele virate în conturile unității, acestea vor putea fi folosite și în 2020.  „Exista riscul ca banii alocați să nu fie cheltuiți până la sfârșitul anului datorită procedurilor de licitație, pentru că echipamentele pe care Uzina intenționează să le achiziționeze nu sunt produse de serie. Ele trebuie comandate și timpul realizarea lor și parcurgerea procesului de achiziție putea să depășească data limită, când, sumele bugetare se retrag. De aceea la rectificare bugetară care a avut loc recent sumele au fost trecute pe majorare de capital astfel încât din momentul în care s-a aprobat rectificarea Uzina are la dispoziție acesta sume, de 5 milioane de euro, și anul viitor până se încheie întreaga procedură de achiziție pentru echipamentele și utilajele de care are nevoie. Din fericire lucrurile sunt în grafic și nu înțeleg pentru ce motiv unii trag clopotele unui agent important cum este Uzina Mecanică Sadu”, a mai declarat edilul din Bumbești Jiu.

Un comentariu

  1. Despre achizitie trebuie sa vorbeasca Directorul Uzinei nu Primarul,el trebuie sa vorbeasca despre dumurile care nu sunt asfaltate si promise,anvelopare blocuri ,etc

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*