Acasa / Actualitate / Procesiune de 180 de preoți în Târgu Jiu

Procesiune de 180 de preoți în Târgu Jiu

Au început zilele municipiului Târgu Jiu. Timp de o săptămână orașul va găzdui o serie de evenimente cultural-artistice. Teatru, muzică și dans în aer liber sunt doar câteva din momentele pe care mizează municipalitatea târgujiană.

Zilele municipiului Târgu Jiu au demarat ieri cu deschiderea Târgului dedicat Meșterilor Populari. Un eveniment tradiție care a adunat și anul acesta cei mai pricepuți români.” Meşteri din judeţele Olteniei şi nu numai participă la târgul organizat săptămâna aceasta de CJCPCT Gorj. La invitația Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj 27 de meşteri populari din Oltenia şi din alte câteva judeţe sunt prezenți în centrul municipiului Târgu Jiu.  Cu toate că vorbim de un târg dedicat meşterilor din Oltenia, avem invitaţi şi din alte zone cu tradiţii bogate, respectiv din Alba, Argeș și București. Cumpărătorii au posibilitatea să își aleagă produse de calitate, lucrate manual cu multă dragoste de către cei care continuă să ducă mai departe meșteșugurile tradiționale.Vă așteptăm pentru a admira produse din pielărie, artizanat, sculptură în lemn, instrumente muzicale, ceramică, apicultură, bijuterii, pictură pe icoane și costume populare. Pentru prima dată va fi prezent la Târgu Jiu Ștefan Trușcă din Olt cu produse din ceramică”, a declarat directorul CJPCC Gorj Ion Cepoi.

Noi stele pe Aleea Nemuritorilor

Pe Aleea Celebrităților din centrul pietonal s-au mai adăugat două noi nume. Autorităţile locale târgujiene au dezvelit stele pentru George Uscătescu și Iulius Doppelreiter. „ Ne arătam recunoștința față de două personalități uriașe care și-au lăsat amprenta asupra Târgu Jiului. Pe Iulius Doppelreiter îl considerăm părintele orașului deoarece de numele său se leagă unele dintre cele mai reprezentative clădiri ale orașului, 11 dintre acestea sunt clădiri de patrimoniu și se află pe lista monumentelor istorice”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Procesiune pentru Sfinții Constantin și Elena

Seara s-a încheiat cu o procesiune religioasă la care au participat peste 180 de preoți din județul Gorj. Deși vremea dat emoții autoritățile spun că acțiunea nu a putut fi mutată. Pe viitor se va apela, în caz de nevoie, la planul de rezervă. „Am încercat să demarăm cu dreptul tot acest proces pentru Zilele Municipiului Târgu Jiu. Dacă vremea nu e favorabilă pentru spectacole am rezervat sala sporturilor. Eu sper de miercuri să nu mai fie probleme și să putem desfășura cele două evenimente importante din Târgu Jiu : Balul Liceelor și Balul Bobocilor în centrul orașului”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu

3 comentarii

  1. Dar pentru Gheorghe Tatarescu, care a facut atatea lucruri foarte bune pentru oras si pentru Gorj, nu vor caricaturile care conduc municipiul Targu-Jiu si Gorjul sa-l omagieze printr-o stea comemorativa?Dupa cum tot atat de revoltator pentru cetatenii acestui oras,dar nu numai, sa se reabiliteza si asa-zisa alee a celebritatilor, care arata jalnic cu acel beton amprentat, de alltfel pe intregul centru al Targu-Jiului?!

  2. Ce se întîmplă în TARGU JIU nu se vede in niciun colț al lumii eu sun soțul unei doamne care am deschis o societate în românia Targu JIU și am fost înșelați de mafioți din ro noi lucram de 20 in italia si am vrut sa ne retragem acasa dar nu se poate cu mafia nu vreau sa vorbesc pînă ce nu vin in rominia și fac denutie la parchet am fost înșelați de oameni noștri iar aici nu stiu cum sa ne dea bani înainte păcat ca suntem di targu jiu eu am construit registru auto și multe altele da la liceul auto ni sa loat de rominia placa placa ca nu putem sta in tara noastra .am sesizat invstitile di cadrul primari dar nu am fost loati in calcul

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*