Acasa / Actualitate / Profesoară suspendată din activitate, după ce a „picat“ examenul psihologic

Profesoară suspendată din activitate, după ce a „picat“ examenul psihologic

O profesoară de limba și literatura română de la Școala Gimnazială din comuna Bengești Ciocadia, care a fost implicată în numeroase scandaluri, a fost suspendată din activitate. Iulia Rădulescu a primit aviz negativ la examenul psihologic și i s-a cerut să aducă un certificat medical din care să rezulte că este aptă să lucreze la catedră. Pentru că nu a prezentat acest document medical, conducerea unității de învățământ a decis suspendarea profesoarei. „I-am suspendat contractul de muncă deoarece nu s-a conformat să repete examenul psihologic pe care l-a pierdut în prima instanță. Nu a mers nici la un control la care fost trimisă de cabinetul de medicină a muncii cu care școala are contract și, ca urmare, Consiliul de Administrația a luat hotărârea să o suspende. S-a ținut cont și de faptul că lovește copiii, iar pe noi toți ne desconsideră și ne reclamă peste tot“, a spus Ionel Oană, directorul Școlii gimnaziale din Bengești Ciocadia.

Trebuie să prezinte un certificat medical

Profesoara Iulia Rădulescu a fost implicată în numeroase scandaluri. Ea fost reclamată de mai multe ori de părinții elevilor, pentru că a manifestat un comportament agresiv. Mai mult decât atât, cadrul didactic ar fi venit la școală cu un ciocan în geantă, situație care a indus teamă atât elevilor, cât și colegilor. Ultimul incident a avut loc chiar cu puțin timp înainte de a fi suspendată din funcție. „Într-o joi s-a întâmplat. A venit poliția din nou în școală și din câte am înțeles a venit și cineva de la procuratură. După aceea nu am avut ce face decât să întrunim Consiliul de Administrație și să luăm această măsură care este legală până la când va prezenta un certificat medical care să ateste faptul că poate să predea“, a mai precizat directorul unității de învățământ din Bengești Ciocadia.

Suspendată și repusă pe post de instanța de judecată

Profesoara Iulia Rădulescu a mai fost suspendată din activitatea, dar a reușit să câștige procesul pe care l-a intentat la instanța de judecată și, astfel, s-a întors la catedră. Mai mult decât atât, aceasta a câștigat și a primit drepturi salariale de peste 30.000 de lei pe perioada în care nu a activat ca profesor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*