Acasa / Actualitate / Profesoarele pot să stea la catedră până la vârsta de 68 de ani

Profesoarele pot să stea la catedră până la vârsta de 68 de ani

Profesoarele pot rămâne la catedră până la vârsta de 68 de ani. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a modificat Metodologia privind mobilitatea personalului didactic. Potrivit actului publicat miercuri in Monitorul Oficial (M.O.), profesoarele care vor să predea și după aceasta vârstă trebuie să depună două cereri la secretariatul școlii, până pe data de 31 ianuarie 2019: o cerere pentru continuarea executării contractului individual de muncă până la 65 de ani după împlinirea vârstei standard de pensionare, și o cerere de menținere în activitate ca titular, în funcția didactică peste vârsta de 65 de ani.

Ordinul nr. 5.728 care modifica metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic in anul școlar 2019-2020 a fost publicat miercuri, 9 ianuarie, in Monitorul Oficial.

Ecaterina Andronescu a modificat un articol din metodologia privind mobilitatea personalului didactic. De acum înainte profesoarele care până la 1 septembrie 2019 împlinesc vârsta de 65 de ani vor putea să rămână la catedră, dacă doresc.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*