Profesorii din Gorj refuză să corecteze lucrările la simulare

0
43

Profesorii de matematică și limba română din județul Gorj, care au semnat pentru boicotarea simulării Evaluării Naționale și Bacalaureatului, refuză să corecteze lucrările de la Evaluare.

Peste 2000 de dascăli au strâns semnături să nu participe la nicio simulare. „Profesorii de limba română chiar cei care au semnat că nu participă la această simulare, au refuzat să corecteze aceste lucrări. Urmează probabil ca profesorii care nu au aderat la acţiunea noastră să le corecteze sau profesori din alte unităţi şcolare“, a spus Constantin Huică, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj.

Directorii au căutat soluții

Cu toate că profesorii de matematică și limba română refuză să corecteze lucrările, directorii şcolilor unde dascălii au aderat la protest au căutat soluții. „ S-au găsit în fiecare şcoală şi profesori care au competenţa de a evalua chiar dacă nu au predat la clase, dar sunt profesorii şcolii. Cred că a fost un volum ceva mai mare. Pentru fiecare profesor, numărul de lucrări a crescut“, a precizat Daniel Mocioi, inspector adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

6.000 de elevi, la simulare

Profesorii sunt decişi să nu renunţe la protest nici la următoarele simulări. Săptămâna viitoare trebuie să se desfășoare simularea examenului de Bacalaureat, unde va fi nevoie de un număr mai mare de dascăli care să-i supravegheze pe elevi şi să le corecteze lucrările. „Mi se pare normal. Fiecare are dreptul lui să protesteze“, a spus Ion Neamţu, profesor.

La nivelul judeţului Gorj, aproape 1000 de elevi de clasa a opta au susţinut simularea Evaluării Naţionale. Alţi peste 6000 de liceeni din clasele a XI a şi a XII a vor participa la simularea Bacalaureatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here