Profesorii gorjeni, face to face cu parlamentarii

0
40

După ce au luat în calcul varianta de a boicota alegerile europarlamentare pentru a obţine ceea ce îşi doresc, sindicaliştii din învăţământul gorjean au stabilit o nouă întâlnire cu parlamentarii din judeţ, la sfârşitul săptămânii viitoare. La întâlnire sunt aşteptaţi şi candidaţii la europarlamentare, dar speranţele cadrelor didactice se îndreaptă, totuşi, spre parlamentarii gorjeni.

Încă o încercare nu strică! Cum speranţa moare ultima, profesorii gorjeni cer, în cadrul întâlnirii din 25 aprilie cu trimişii gorjeni în Parlamentul României: salarizarea personalului nedidactic şi a personalului didactic, dar şi didactic auxiliar la nivelul salariior din mai 2010, precum şi modificarea programelor scolare. Asta, după ce iniţial se lua în calcul boicotarea alegerilor din data de 25 mai. Însă, campania electorală va lua startul, motiv pentru care sindicaliştii din învăţământ speră în „smulgerea” de promisiuni. „Colegiul Naţional al Liderilor FSLI a hotărât ca, în ziua de 25 aprilie să ne întâlnim cu aleşii din Parlamentul României la nivelul fiecărui judeţ şi cu candidaţii la alegerile europarlamentare”, a declarat preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, Constantin Huică.

Speranţa vine de la parlamentarii gorjeni

Această ultimă variantă la care apelează sindicaliştii din educaţie din toată ţara ar putea avea soluţii. Însă, liderul U.S.L.I. Gorj, Constantin Huică, îşi pune speranţele în parlamentarii gorjeni şi nu în candidaţi, pe principiul că fiecare aspirant la un scaun în Parlamentul European ar putea promite orice, dar nu s-ar ţine de promisiuni. „Sunt convins că cei care candidează pentru aceste colegii în Parlamentul European, odată văzându-şi sacii în căruţă, vor uita de unde au plecat. Ne îndreptăm totuşi, speranţele către aleşii locali”, a mai spus Huică. Sindicaliştii din învăţământul gorjean au mai avut întâlniri cu parlamentarii, dar fără soluţii, deoarece aceştia din urmă nu au dat dovadă de receptivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here