Profesorii rămân fără salarii înainte de sărbători. „E un pumn dat în gură în loc de ouă de Paște”

3
49

Anul acesta doar o parte din bugetari își vor primi salariile înainte de sărbători. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat că nu toate ministerele au solicitat sumele necesare achitării acestor drepturi și că vor fi categorii de bugetari cărora li vor umple cardurile după Paște. Este și cazul dascălilor gorjeni care susțin că sunt din nou marginalizați.

Lovitura a fost dată cu doar două zile înainte de liberul acordat în Vinerea Mare. Dascălii au rămas cu buzunarul gol pentru că Ministerul Educației nu și-ar fi dat interesul pentru întocmirea statelor de plată. Sindicaliștii acuză Guvernul că face din nou diferențe printre marea familie bugetară. „Cadrele didactice sunt printre bugetarii care nu vor primi salariile înainte de sărbători. Este încă un pumn dat în gură profesorilor în loc de ouă de Paște. Aceasta este atitudinea pe care o au guvernanții față de învațământ. Acordarea drepturilor salariale înainte de Paște a fost pentru alții nu pentru profesori. Pentru parlamentari, poliție, armată, în niciun caz pentru educație. Poate este un semnal pentru ca și colegii nostri să înțelegă că nu trebuie să ne mulțumim cu jumătăți de măsură. Poate ar trebui să reacționăm nu doar să blamăm”, a declarat liderul sindical Constantin Huică.

Fără bani de salarii

Situația este, însă, mult mai gravă. Pentru o parte din angajații din învățământul gorjean plățile salariale nu se vor face nici după sărbători întrucât fie nu sunt bani, fie nu sunt recunoscuți de sistem. „Au dat acea Ordonanță pentru mărirea salarială de 20% de la 1 martie dar nici până la 1 aprilie programul de salarizare nu a fost funcțional pentru a se efectua calculele. Acest program nu se poate aplica. Sunt posturi care nu se regăsesc în grila de salarizare. Acum așteptăm după o nouă Ordonanță care să modifice lege și să fie inclusi și acesti angajați rămași pe dinafară în statul de plată. Vorbim aici de asistenți sociali, coregrafii de la liceele de Artă. Totodată contabili șefi și secretarii șefi au salariile scăzute față de lunile precedente. Oricum la unele școli nu există bani suficienți pentru achitarea în integralitate a salariilor pentru luna martie”, a mai adăugat sindicalistul.

Conducerea Inspectoratului Școlar Gorj a declarat că ieri s-a făcut viramentul bancar către Trezorerie, însă dacă contabilii nu s-au mișcat rapid plățile nu au putut fi făcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here