Profesorii se pregătesc de boicotarea Simulării Bacalaureatului

0
23

Liderii sindicatelor din învățământ speră ca boicotarea simulării Bacalaureatului să aibă un succes mai mare. Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ (USLI) Gorj, a spus că numărul de cadre didactice care trebuie angrenat în procesul de supraveghere trebuie să fie mult mai mare.

„Urmează boicotarea simulării examenului de bacalaureat, care se va desfășura în perioada 15-17 martie. Aici le va fi mai greu directorilor să rezolve problema pentru că nu mai au la dispoziție atât de multe cadre care să efectueze asistența,. Pentru că în licee sunt mult mai mulți elevi care susțin simularea Bacalaureatului. Sunt patru-cinci clase a XII-a și mai sunt patru-cinci clase de la clasa a XI-a. Sperăm că profesorii vor veni alături de noi și nu vor intra în sălile de clasă. Nu se întâmplă nimic, asta trebuie să înțeleagă toată lumea, pentru că este vorba de o teză mai amplă de verificare a cunoștințelor“.

„Profesorii de limba română și matematică să nu evalueze lucrările”

În județul Gorj, simularea Evaluării Naționale s-a desfășurat în toate școlile, cu toate că sindicatele au anunțat boicotarea acestui examen. Directorii de școli au apelat la profesorii care nu au aderat la protest pentru a asigura asistența.

„Simularea s-a desfășurat cu acele cadre didactice care nu au aderat la această formă de protest inițiată de sindicate. 82% din 2.500 de cadre didactice au semnat pentru desfășurarea protestelor. Nu au participat la simularea Evaluării Naționale. Au așteptat în cancelarie finalizarea acestui examen. Simularea s-a organizat cu profesorii care nu au fost de acord cu această formă de protest a noastră. Este un început și a fost o testare a personalului din învățământ, iar procentul ne întărește convingerea că nemulțumirile le-au ajuns până peste cap”, a spus Huică.

Cu toate acestea, liderul de sindicat speră că profesorii de limba română și de matematică să continue acțiunea de boicotarea și să nu corecteze lucrările: „Boicotarea simulării nu s-a terminat. Urmează ca profesorii de limba română și matematică să nu evalueze lucrările. Este vorba de profesorii care au semnat că sunt de acord protestul sindicatelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here