Profesorii strâng semnături pentru a boicota simulările la bac și evaluarea națională

0
13

Sindicaliștii din învățământ au început să strângă semnături pentru boicotarea simulării Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. „Am demarat să strângem semnături pentru a lua acordul profesorilor cu privire la boicotarea simularea examenului de bacalaureat și a Evaluării Naționale, care începe luni. Suntem în faza strângerii semnăturilor de la colegi. Vrem să arătăm că acest lucru îl putem repeta la examene din vară“, a precizat Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ.

Acesta a precizat că toate căile de negociere au eșuat cu guvernanții: „Am eșuat pe calea dialogului și nimeni nu vrea să rezolve problemele din învățământ. Ca lider de sindicat avem nevoie ca oamenii pe care-i reprezentăm să vină alături de noi și să ne urmeze“.

Nemulțumirile profesorilor

Nemulțumirile personalului din educație sunt numeroase, de la modul în care se acordă sporurile și până la stabilirea acestora printr-un regulament: „Vorbim de reîncadrarea personalului didactic. Prin reducerea planșelor de vechime de la peste 40 de ani la peste 25 de ani a generat venituri identice pentru profesori care au o vechime diferită sau au aceeași vechime și aceleași grade, dar au salarii diferite. E vorba de calcularea sporurilor pentru dirigenție, gradație de merit care se calculează la salariul pe care l-am avut în anul 2012 și nu la salariul pe care îl avem la ora actuală. Este al doilea an când se calculează salariile. Profesorii au pierdut pentru 2017 în jur de 15.000 de lei și în acest an se continuă la fel. Avem nemulțumiri legate de apariția regulamentului de sporuri, care, pe lângă faptul că sunt minime în învățământ, apar diferențe foarte mari față de celelalte sectoare bugetare și vorbesc aici de justiție, care beneficiază de spor de 15% doar pentru că lucrează cu o imprimantă sau calculator“, a mai spus liderul de sindicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here