Program național de investiții „Anghel Saligny”, prezentat autorităților din Gorj

0
221

Program național de investiții „Anghel Saligny” a fost prezentat, astăzi, autorităților din județul Gorj. Întâlnirea a avut loc la sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. La dezbatere a fost prezent Mircea Abrudean, secretar general adjunct al Guvernului, care a prezentat detalii despre PNI Anghel Saligny. La întâlnire au fost prezenți primarii și viceprimarii localităților din Gorj, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj.

Se preconizează că deschiderea sesiunii de proiecte va avea loc în format electronic, începând cu data de 21 septembrie.

Ce proiecte pot fi finanțate

Beneficiarii sunt unitățile administrativ-teritoriale și asociațiile de dezvoltare intercomunitară. Valoarea maximă a Programului este de 50.000.000 mii lei, cu perioadă de derulare 2021-2028. Obiectivele de investiții pentru care se pot încheia contracte de finanțare trebuie să se încadreze în următoarele categorii: sisteme de alimentări cu apă şi staţii de tratare a apei; sisteme de canalizare, staţii de epurare a apelor uzate, canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale; drumuri judeţene, drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, precum şi variante ocolitoare ale localităţilor; poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice; sisteme de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale.

Pot fi finanţate obiectivele de investiţii care nu sunt incluse la finanţare în programele derulate din fonduri externe nerambursabile în perioada de programare 2021-2027 sau prin alte programe naţionale sau comunitare, inclusiv din contracte de împrumut semnate cu instituţii de credit sau instituţii financiare interne sau internaţionale.

Coordonarea, monitorizarea şi verificarea obiectivelor de investiţii  se vor realiza de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei împreună cu Ministerul Energiei“, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here