Proiect de performanță în valoare de 419 mii de lei, la Motru

0
30

În cadrul Primăriei Municipiului Motru se implementează un proiect de performanță și calitate în administrația publică locală, în valoare de 419 mii de lei. Acesta este finanțat din fonduri europene și are drept obiectiv: optimizarea și eficientizarea proceselor orientate către cetățeni, în concordanță cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice, prin introducerea sistemelor comune de calitate și performanță în cadrul UAT Motru.

Pe parcursul acestei săptămâni, se desfășoară una dintre etapele proiectului și constă în realizarea unui un schimb de experiență între 20 de persoane – aleși locali și angajați ai primăriei, cu autorități care au implementat cu succes sisteme de management al calității.
”Am participat, astăzi, la acest schimb de experiență la Primăria Oradea, alături de consilieri locali PNL, PSD și ALDE din municipiul Motru, precum și funcționari ai primăriei Motru. Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, unul dintre cei mai performanți primari ai României a împărtășit din experiența sa, într-un dialog deschis, extrem de interesant și util pentru orice persoană care lucrează în administrație. De asemenea, la întâlnire au participat un viceprimar al municipiului Oradea, secretarul municipiului, arhitectul șef, directorul economic, precum și directorii Direcției de Accesări Fonduri Europene și celei de Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Oradea” a transmis Gigel Jianu, primarul Municipiului Motru.
Elaborarea proiectului ”Performanță și calitate în administrația publică locală din Muncipiul Motru, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, se va realiza cu primăria Oradea.
”Am ales municipiul Oradea, condus de primarul liberal Ilie Bolojan, dar fiind faptul că în urma unei analize realizată de Asociaţia UrbanizeHub între anii 2007 şi 2016, Oradea a fost desemnat drept cel mai eficient oraş din ţară datorită fondurilor europene atrase, a investiţiilor realizate şi a transformărilor radicale suferite în ultimii ani.
Primarul Bolojan a spus că a încercat să aplice în Oradea cele mai bune practici pe care le-a preluat de la alte administraţii, în general din Vestul Europei și s-a bazat pe o bună colaborare cu toți factorii responsabili de la nivelul administrației locale, în special cu consilierii locali, care au înțeles că rolul lor este acela de a sprijini îndeplinirea proiectelor propuse de primarul pe care cetățenii l-au ales să-i reprezinte. Numai prin colaborare și responsabilitate față de cetățeni, se poate dezvolta o comunitate” a mai transmis Jianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here