Acasa / Actualitate / Proiect de restaurare al operelor lui Brâncuși din Târgu Jiu

Proiect de restaurare al operelor lui Brâncuși din Târgu Jiu

Operele lui Brâncuşi ar putea fi incluse pe lista UNESCO în acest anInstitutul Național al Patrimoniului va întocmi un proiect de restaurare al operelor lui Constantin Brâncuși care fac parte din Ansamblul monumental „Calea Eroilor“: Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Coloana fără de Sfârșit“.

„Institutul Național al Patrimoniului demarează procedura de achiziție pentru realizarea proiectului de conservare și restaurare, care, cel mai probabil va fi realizat anul viitor și vor începe lucrări complexe de întreținere și conservare a ansamblului brâncușian, atât la operele din piatră, cât și la Coloană“, a spus Doru Strâmbulescu, directorul Centrului „Constantin Brâncuși“ și Târgu Jiu.

Lucrări și în Parcul Central

De asemenea, și în Parcul Central din Târgu Jiu este nevoie de executarea unor lucrări: „Avem un specialist peisagist și este clar și în Parcul Central este nevoie de intervenții în ceea ce privește colectarea apelor pluviale, vegetația care ridică mari probleme. Au fost identificate toate problemele pe care le pune ansamblu în acest moment“, a precizat Doru Strâmbulescu.

Centrul „Constantin Brâncuși“ vrea să angajeze un arhitect restaurator atestat de Ministerul Culturii care va urmări modul în care se vor realiza lucrările de biocidare și desprăfuire care se vor realiza în această toamnă la operele din piatră.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*