Proiecte semnate la foc automat! Termene de execuție rapide!

0
230

Două proiecte importante pentru județul Gorj au fost semnate marți, la Târgu Jiu. Este vorba despre centura ocolitoare a Municipiului și Podul de la Lainici. În ambele investiții beneficiar este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

După aproximativ trei ani de suspendare, pe centura municipiului Târgu Jiu se va relua șantierul. Un nou contract a fost semnat chiar dacă aceiași firmă va continua lucrările. Oficialii susțin că deși 40% din lucrări au fost efectuate constructorul va avea o muncă grea. Timpul și-a pus amprenta peste fiecare părticică realizată încât lucrarea poate fi considerată ca fiind începută de la zero.„ Despre aceasta lucrarea, colegii mei susțin că este executată într-un procent de 40%. Lăsați-mă să mă îndoiesc de aceste cifre care sunt doar un progres pe hârtie. În momentul în care vorbești de o lucrare începută și lăsată să se degradeze, ani de zile, acești 40% nu contează. Constructorul va avea sarcina ca în 18 luni să realizeze 20 de km de centură neținând cont de acești 40%. De cele mai multe ori este greu să refaci ceva decât să faci de la zero. Este o lucrare importantă și constructorul trebuie să înțeleagă că România nu mai are timp. Aceste 18 luni nu sunt bătute în cuie și sperăm la o derulare într-un ritm alert a lucrărilor, pentru a preda obiectivul cu o lună-două înainte de termenul din contract”,  a declarat Ovidiu Barbier, director adjunct CNAIR.

Pod Lainici

Totodată C.N.A.I.R. a semnat contractul de executie lucrări pentru obiectivul: “Reabilitare DN66 prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000- km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona mânăstirii Lainici”, cu ofertantul desemnat câștigător Asocierea S.C. FREYROM S.A. – PROCONS GROUP S.R.L. Valoarea contractului este de 19.872.901,81 lei fără TVA iar constructorul are termen de finalizare 12 luni. Obiectivul prevede reabilitarea DN66 prin reamenajarea sectoarelor cuprinse între km 105+000 – 105+580 și km 106+220 – km 106-965 cât și construirea unui pod nou peste râul Jiu de la Meri, poziționat la km 105+250, în conformitate cu standardele românești și europene pentru traficul prevăzut, asigurând un grad sporit de siguranță a traficului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here