Proiectul drumului expres prinde contur! Mihai Weber: „Sperăm ca spre anul 2020 să avem începută această lucrare”

0
12

Județul Gorj ar putea avea parte de primul kilometru de drum expres în preajma anului 2020. Cel puțin asta speră deputatul Mihai Weber, care spune că poartă discuții săptămânal cu ministrul Transporturilor despre acest proiect deosebit de important pentru întreaga regiune a Olteniei. Până atunci, deputatul anunță alte două investiții în infrastructura rutieră, respectiv începerea lucrărilor la drumul ce duce de la Scoarța în județul Argeș și refacerea podului de la Lainici.

Parlamentarul social-democrat Mihai Weber a fost primul care a atenționat factorii de decizie de la București că Gorjul este un județ izolat din punct de vedere al transportului rutier. Asta din cauza restricțiilor de tonaj de pe Defileul Jiului și de pe drumul ce duce la Severin. Weber are însă vești bune despre podul de la Lainici și despre modernizarea DN 67 B. „Pe drumul care are restricții de tonaj spre Petroșani, Podul de la Lainici a intrat în procedură de achiziție pentru realizarea unui pod nou în zona Meri, kilometrul 155, întrucât contractul care a fost cu diverse probleme de-a lungul timpului a expirat anul trecut. De asemenea, am confirmarea că pentru DN 67 B se va da ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba de drumul de la Scoarța, care se duce până în județul Argeș și are 188 de kilometri”, a declarat deputatul Mihai Weber.

„Se caută varianta cea mai bună”

Weber spune că tot la București se fac demersuri importante pentru un proiect mult mai important, respectiv realizarea unui drum expres. Deputatul așteaptă parafarea unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), iar lucrările ar putea începe în aproximativ doi ani. „Am săptămânal discuții cu ministrul Transporturilor și am primit răspuns la anumite solicitări. S-au făcut pași importanți la proiectul la care țin foarte mult și care înseamnă extraordinar de mult pentru Oltenia și pentru Gorj, drumul expres, în sensul că s-a făcut acel memorandum. Discuțiile sunt avansate privind finanțarea de la BEI sau BERD. Se caută varianta cea mai bună și se pare că se va merge pe direcția BERD. Este o procedură destul de lungă, dar sperăm ca undeva spre anul 2020 să avem și noi începută această lucrare extrem de importantă”, a mai adăugat deputatul social-democrat Mihai Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here