Acasa / Actualitate / Proprietarii apartamentelor reabilitate termic au datorii de peste 1.000.000 de lei

Proprietarii apartamentelor reabilitate termic au datorii de peste 1.000.000 de lei

O parte dintre proprietarii apartamentelor din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, care au beneficiat de izolație termică, printr-un program finanțat de Guvern și Primărie, au de plătit datorii de peste un milion de lei noi, pentru că nu și-au achitat contribuția pentru cofinanțarea lucrărilor. Primăria Târgu Jiu i-a acționat în judecată pentru recuperarea restanțelor, mai ales că banii au fost deja plătiți de municipalitate constructorilor. „Primăria Târgu Jiu a dat în judecată asociațiile de proprietari și pe proprietarii care nu și-au plătit contribuțiile pentru recuperarea banilor. S-au mai recuperat din sume în momentul în care am ajuns în instanța de judecată”, a precizat Raul Chiriac, directorul de investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Cofinanțare de doar 10%

Conducerea Primăriei Târgu Jiu va schimba modalitatea prin care blocurile vor fi incluse în programul de reabilitare termică. „Lucrările se vor face doar dacă asociațiile de proprietari vor avea în momentul în care ne apucăm de construcție sumele pentru cofinanțare. În prezent se lucrează la o modificare a legislației. Astfel, dacă până acum asociațiile de proprietari achitau o cofinanțare de 20% din valoarea lucrărilor, se va merge doar cu participare de 10%. În momentul în care se va organiza licitația și se va începe o lucrare, această sumă trebuie să fie, deja, colectată de la proprietarii locuințelor”, a mai precizat Raul Chiriac.

Conducerea Primăriei Târgu Jiu vrea ca în acest an să intre în reabilitare termică blocul în care se află Curtea de Conturi sau cel din spatele Hotelului Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*