10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăActualitatePNL propune încasetarea în sticlă a operelor brâncuşiene

PNL propune încasetarea în sticlă a operelor brâncuşiene

Consilierii judeţeni PNL de la Gorj vor propune un proiect de hotărâre pentru protejarea operelor brâncuşiene. Liberalii vor cere în Consiliul Judeţean organizarea unui concurs de soluţii pentru specialişti care să vină cu idei pentru ca operele să nu mai fie expuse intemperiilor şi actelor de vandalism.

coloana-infinitului

Liberalul Dan Vâlceanu susţine că, în momentul de faţă, primăria Târgu-Jiu, care are în administrare operele lui Brâncuşi, nu a găsit modalităţi eficiente pentru a le păstra şi a le feri de actele de vandalism venite de din partea unor turişti sau localnici. „Împreună cu consilierii județeni PNL vom iniția un proiect de hotărâre, prin care să fie organizat un concurs de soluții, specialiștii să-și spună cuvântul, cum se poate ca operele lui Brâncuși să fie protejate de intemperii și de oameni cu multă minte care se duc și scrijelesc pe Coloana fără Sfârșit Gigi+Mery=love. Asemenea lucruri nu trebuie să se mai întâmple și împreună cu liberalii din Consiliul Județean în așa fel încât Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit să fie încasetate cumva pentru ca reclame precum pateu pe pâine servit pe Masa Tăcerii să nu mai fie posibile, pentru că în Gorj, acum, administrația este autistă când vine vorba de patrimoniul lăsat de Constantin Brâncuși”, a mai spus Dan Vâlceanu. În ultimii ani, operele lui Constantin Brâncuşi au fost scrijelite şi murdărite de turişti, angajaţii instituţiilor care ar fi trebuit să se ocupe de protejarea operelor, intervenind la acestea, fără a cere, în prealabil, părerea unor specialişti. Unii târgujieni s-au fotografiat în timp ce se urcau cu picioarele pe Masa Tăcerii, iar alţii chiar în timp ce serveau masa şi au postat imaginile pe internet.

Tudor Barbu susţine că, în alte ţări civilizate, faptele respective sunt pedepsite aspru, în timp ce la Târgu-Jiu autorităţile închid ochii. „În loc să încaseteze Masa Tăcerii să nu mai mănânce ăia pateu, că mi s-a ridicat părul pe mine când am văzut pe toate televiziunile centrale, nu știu ce firmă de pateu, mâncau, mama, tata și copiii cu un cățeluș alb, pe Masa Tăcerii. Pe cuvânr de onoare, mâncau pateu pe pâine pe Masa Tăcerii, sunt reclame filmate, să le vedeți. E ca și când te-ai duce la Paris, te-ai duce la Domul Invalizilor și ai mânca pe mormântul lui Napoleon. Păi ești un om mort, împușcat, dacă faci așa ceva. Vine jandarmeria imediat și te ia, ăla este simbol național. Masa Tăcerii este simbol universal”, a declarat Tudor Barbu deranjat că la Târgu-Jiu, operele lui Brâncuși au devenit ținta unor rebeli.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -