Protest la Penitenciarul Târgu Jiu: „Tudorel și cu Dobrică, încalcă legea fără frică“

1
26

Penitenciarul din Târgu Jiu a fost pichetat în această dimineață de mai mulți angajați, membri de sindicat. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu s-au achitat banii pentru orele suplimentare efectuate, iar condițiile de muncă nu s-au îmbunătățit. Protestatarii au cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, și a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marian Dobrică.

”Pe data de 10 august am avut o primă formă de protest. A fost o grevă japoneză, dar nu s-a întâmplat nimic, iar revendicările nu au primit un răspuns favorabil. Solicităm condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare, pentru că sunt un milion de ore neplătite. De asemenea, avem o revendicare cu privire la statutul polițistului de penitenciare, eliminarea discriminărilor salariale. Solicităm eliminarea abuzurilor asupra pensionarilor“, a spus Ion Tătaru, președintele Nova Lex din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu.

Directorul Penitenciarului Târgu Jiu, acuzat

La protest au fost prezenți sindicaliști și din județul Mehedinți. Mihai Bărbulescu, președintele Sindicatului Danubius-Drobeta, spune că a venit în semn de solidaritate: „Am venit în semn de solidaritate cu colegii noștri de la Târgu Jiu, care marchează și trasează viața sindicală a Confederației Sindicale Cartel Alfa. Suntem nemulțumiți de atitudinea necorespunzătoare față de dialogul social și tratarea umană a lucrătorului din Penitenciarele din România. Suntem în România anului 2018 și ne putem considera sclavi moderni“.

Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj, susține că directorului Penitenciarului Târgu Jiu a făcut presiuni asupra unor sindicaliști: „Sunt aici pentru a-i susține pe acești minunați băieți. Îmi pare că nu sunt mai mulți, dar din informațiile mele, directorul Penitenciarului se implică între sindicate, ceea ce reprezintă o faptă penală, și anume imixtiune în activitatea sindicală. Principala nemulțumire o reprezintă plata orelor suplimentare, care au ajuns la 1 milion de ore lucrate. Nimeni nu muncește gratuit. La noi în țară am observat că deținuții sunt respectați mai mult decât angajații penitenciarelor“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here