Protest la Spitalul Judeţean! Urmează greva generală

0
5

Federaţia Sanitas a organizat o grevă de avertisment timp de 2 ore, la care au luat parte asistenţii medicali. Ieri, membrii Federației s-au strâns pe holul Policlinicii Târgu-Jiu și au purtat pe braț banderole albe, pe care era scris „Grevă”. În timpul protestului, doar urgențele au fost luate în considerare. Greva de avertisment s-a terminat la orele 10.00.

greva-spitalLa protest au participat şi angajaţi TESA, dar şi asistenţi medicali. Personalul medical este nemulţumit, printre altele, de diferenţele salariale între aceleaşi categorii de salariaţi. Nadiana Olariu, economist de profesie, a declarat că primește un salariu de 1.500 de lei, după 10 ani de muncă: „Banii nu-mi ajung să-mi achit împrumuturile și să-mi cresc cei doi copii. Am zece ani de muncă. Am un împrumut în franci elevțieni. Este greu. Avem partea noastră de greutăți”.

O fostă asistentă medicală susţine că a venit să fie alături de colegi, însă spune că este nemuţumită având în vedere că, deşi a muncit 38 de ani în sistemul de sănătate, are o pensie de nici 1500 de lei. „De la 1 august am ieșit la pensie la limită de vârstă, dar am venit alături de colegii, căci salariile din sănătate sunt mici. Pensia mea este foarte mică. Sper să se calculeze salariile corecte, de la baza corectă, sporurile adăugându-se la baza corectă… Am fost și asistent șef vreme de 24 de ani și am avut surpriza cu pensia de 1.400 lei și mă simt nedreptățită. Venisem cu o problemă la un cabinet medical și apoi am rămas alături de colegi aici”, a spus Nina Sprâncenatu.

Federaţia Sanitas, care are aproximativ 115.000 de membri la nivel naţional, a strâns aproximativ 70.000 de semnături pentru greva generală programată la sfârşitul lunii octombrie. Şi la nivelul judeţului Gorj s-au strâns semnăturile necesare, ajungându-se în prezent la 1300 de semnături. „Conflictul de muncă este deschis la nivel naţional de către Federaţia Sanitas, nu am deschis noi la Gorj. Ca să poţi deschide conflictul de muncă, trebuie să acceptul a cel puţin jumătate plus unu din membrii Sindicatului”, a precizat Valentin Popa, președintele Sanitas Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here