Prunariu îl desfiinţează pe Narcis Răducan

0
11

Mihai Prunariu, fostul preşedinte al CS Pandurii l-a desfiinţat pe Narcis Răducan într-o emisiune la un post de radio local. Consilierul judeţean a avut o atitudine contrară lui Ion Călinoiu care este de partea lui Răducan. Prunariu îl condamnă pe actualul preşedinte al clubului, deoarece are un salariu prea mare şi în timp ce el îşi încasează salariul, angajaţii nu. De asemenea îl sfătuieşte pe Narcis Răducan că dacă vrea să ia măsuri la club, ar trebui să înceapă cu reducerea salariului său. Acesta încasează 8500 de euro lunar, plus alte comisioane şi prime.

Mihai Prunariu

Prunariu spune că Narcis Răducan a adoptat un management defectuos şi a făcut cheltuieli mai mari decât veniturile. „Din punctul meu de vedere a fost o strategie greşită adoptată de actualul manager. Din moment ce a ştiut că CEO nu mai dă bani, trebuia să se replieze şi să facă cheltuielile pe măsura veniturilor. Au fost nişte eşalonări făcute şi s- au pierdut şi alea. Nu este posibil să dai prime la jucători, în perioada în care tu ai alte lucruri de rezolvat în cadrul clubului,” a declarat Mihai Prunariu.

Răducan, salariu de 4 ori mai mare decât a avut Prunariu

Fostul preşedinte al clubului Pandurii Târgu-Jiu consideră că printre primele măsuri luate de Răducan, ar trebui să fie reducerea salariului său. „În momentul în care tu ca preşedinte al clubului, vrei să reglezi, te interesează clubul ăsta, când iei primele măsuri, începi cu tine şi dacă vrei reducerea salariilor, începi cu reducerea salariului tău. Eu n -am avut nicio pătrime din salariul lui Narcis Răducan şi n-am avut niciun bonus. Eu am avut salariu în jur de 2000 de euro, fără motorină, fără prime. Ştiam că e perioadă de criză, era cel mai mare salariu din liga întâi. Nu ştiu ce s-a negociat, dar nu e în regulă. Nu e posibil ca el să ia salariul, iar ceilalţi angajaţi sau jucători să nu-l ia”, a mai spus Prunariu.

Datoriile clubului

Bugetul clubului este de 5 milioane de euro, dintre acre 1,6 milioane de euro, ar fi trebuit asiguraţi de CEO. Prunariu consideră că Răducan trebuie să explice de unde provin datoriile din acest moment. „Datoriile clubului vă spun eu care sunt. În 2014, când eu am plecat de la clubul Pandurii, nu exista decât o eşalonare făcută de Finanţele Publice, de 40 de mii de lei pe lună, care însemna un mizilic pentru bugetul clubului. În rest, datoriile erau toate la zi, achitate şi nu mai existau. Erau două procese, adunată valoarea, nu depăşea suma de 500 de mii de lei vechi . Eu când am plecat în decembrie 2014, am lăsat în contul clubului 5- 6 sute de mii de euro. În ianuarie 2015 au mai intrau un milion de euro, de atunci eu nu ştiu ce s-a mai întâmplat cu bugetul clubului. Eu nu ştiu când s-au adunat toate datoriile astea, dar cred că ar trebui să îl întrebaţi pe Narcis Răducan să vă spună exact de unde vin. Eu ştiu că a venit după mine Eugen Pârvulescu şi că nu au fost probleme din punct de vedere financiar. Nu poţi să cheltui de undeva de unde nu ai şi după aia să te vaiţi că nu dă CEO, nu dă X, nu dă Y. Tu ca preşedinte ce ai făcut în toată perioada asta? Ţi-ai luat salariul, comision din transferuri,” a declarat Prunariu.

Deşi a declarat că la Pandurii nu există un management echilibrat, acesta ezită să spună dacă va pune în discuţie problema clubului în cadrul Consiliului Judeţean, fiind consilier.

Vîlceanu: solicit de 2 ani un audit la Pandurii

Nici liberalii nu sunt de acord cu managementul clubului din acest moment. Dan Vâlceanu este cel care a făcut public salariul lui Narcis Răducan. „Toate aceste datorii au fost făcute într-o perioadă în care Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru făceau parte din AGA, iar Ciprian Florescu şi Aurel Popescu, făceau parte din CA al clubului. Jignirile pe care mi le aduce Călinoiu, nu scuză în niciun fel lipsa de responsabilitate şi situaţia în care a ajuns clubul sub conducerea lor. Niciun om de afaceri nu va ajuta clubul Pandurii în condiţiile lipsei de transparenţă care există acum sau doar ca să îşi ia salariul Narcis Răducan, salariul de 8500 de euro. Eu solicit de doi ani un audit la Pandurii, dar nu a fost făcut niciodată nici de conducerea CJ, nici de conducerea clubului. Asta e dovada de transparenţă. Deci cui să dăm bani şi pentru ce, dacă nu oferă oamenilor de afaceri o minimă siguranţă că banii lor vor fi cheltuiţi corect”, a declarat Dan Vîlceanu, preşedinte PNL Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here