Acasa / Actualitate / Rectificarea, oxigen pentru primari

Rectificarea, oxigen pentru primari

Primarii judeţului aşteaptă rectificarea bugetară ca pe pâinea caldă. Deputatul Cosmin Popescu a declarat că în două săptămâni speră să se aloce fonduri la primăriile care au nevoie, „din câte am înţeles va fi o rectificare pe plus”.

Pentru edilii din judeţ, deputatul Cosmin Popescu a devenit ultima speranţă în ceea ce înseamnă alocarea de fonduri pentru co-finanţarea proiectelor. După ce au primit bani de la Guvern, pentru stoparea alunecărilor de teren, acum primarii din Roşia de Amaradia şi Negomir au nevoie în continuare de bani pentru plata lucrărilor. „Constructorul din localităţile respective a terminat lucrărilor sau este puţin de finalizat, însă trebuie achitată contravaloarea acestora, pentru a se putea face recepţia”, a declarat deputatul Cosmin Popescu. Până se mai caută fonduri în puşculiţă, în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută s-a cerut Ministerului Administraţiei şi Internelor întocmirea unei liste cu primăriile din ţară care au nevoie urgentă de finanţare pentru anumite lucrări de investiţii. În ceea ce priveşte localitatea Crasna, care se află în imposibilitatea de a achita cota de co-finanţare, Cosmin Popescu a precizat că „sperăm ca săptămâna viitoare să avem o discuţie la Guvern, pentru a vedea ce ar putea aloca Ministerul Administraţiei”.

Popescu: „rectificare pe plus”

Lipsa banilor face ca primarii să fie legaţi de mâini şi să nu poată finaliza lucrările începute. Deputatul independent a precizat că „sigur, ne aşteaptă o rectificare bugetară, urmând ca banii să fie distribuiţi primarilor care au nevoie. Se pare că rectificarea va fi pozitivă”. Întrebaţi despre mult aşteptata rectificare, mai toţi primarii au răsuflat uşuraţi. Edilul din Bustuchin Ion Ciocea a declarat că are un proiect mare pe co-finanţare, fiind nevoit să apeleze la un împrumut pentru plata TVA-ului. „Am luat un împrumut de 600 de mii lei şi achit la dobândă. Aş avea nevoie tot de atât. Aceşti bani care vin la rectificare sunt ca oxigenul”. Nevoie de bani are şi primarul Ion Bârcă din Turburea, „constructorul m-a dat în judecată pentru că nu i-am achitat banii pe lucrare. Pentru un kilometru de drum asfaltat trebuie să plătesc peste cinci miliarde de lei şi nu am aceşti bani. Mai am nevoie de bani şi pentru plata utilităţilor de 400 de mii lei la o şcoală”. Liberalul Dumitru Vulpe aşteaptă şi el bani de la Guvern „la sala de sport am nevoie de 200 de mii lei iar pentru reabilitarea unui drum comunal de 500 mii lei. Sunt bani fără de care nu aş putea să termin aceste investiţii”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*