Acasa / Actualitate / Repartizarea claselor de liceu, în funcție de promovabilitatea la bacalaureat

Repartizarea claselor de liceu, în funcție de promovabilitatea la bacalaureat

Ponderea claselor de învățământ profesional va crește, în anul școlar 2019-2020, la 35% din numărul claselor a IX-a. Școlile cu rezultate slabe la examenul de bacalaureat vor primi mai puține clase de liceu. „Promovăm învățământul profesional. Conform unor instrucțiuni venite de la Ministerul Educației, fiecare județ trebuie să aloce un număr de 35% din clasele a IX-a pentru învățământul profesional. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Termină patru clase de liceu, merg la bacalaureat și promovează patru la sută sau nu promovează nimeni. pentru a nu mai fi discuții, am cerut să se aduc listele cu procentele de promovabilitate la bacalaureat. Am ajuns la concluzia că în funcție de procentul de la promovabilitate la bacalaureat să primească și numărul de clase de liceu. Degeaba le dăm 3-4 clase de liceu dacă la final promovează 10% din numărul de elevi. Vom definitiva aceste lucruri și se va vor face repartizările, care vor fi aproăpba5teîn Consiliul de Administrație, iar apoi se va înainte Ministerului pentru a fi cuprins în hotărârea de guvern“, a spus Ion Ișfan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Tot mai puțin elevi

Numărul elevilor scade de la un an la altul, astfel încât autoritățile sunt îngrijorate față de această situație. „Din păcate, numărul de copii este din ce în ce mai mic. La toamna, în clasa a IX-a vor fi 3.200 de copii cea ce înseamnă cel mult 120 de clase. Este destul de puțin“, a mai precizat Ișfan.

4 comentarii

  1. E bine cu clasele de profesionala. Decât liceu și sa nu știi nimic, mai bine înveți o meserie și ești cautat. Iar profesorii se pot reprofilat ca și alții în alte domenii.

  2. Nemulțumite sunt tot timpul cadrele didactice, deși nu stau în școală 8 ore vor sporuri, salarii mărite, dar implicare cât mai putina. Copiii ies din ce în ce mai slab pregătiți din școală pentru ca nu mai are cine sa le predea, au intrat cu gloata în ultimul timp, culmea se mai titularizeaza și cu fantoma lege 253. Penibil! La munca, nu la cerșit, la cât timp liber aveți ar trebui sa faceți lucruri valoroase nu hârtii pentru gradații de merit pe care mulți nu le meritați!

  3. Oprișan Denisa

    La ce salarii aveți acum ar trebui sa stați la munca nu sa plecați după 4, 5 ore. Sunteți epuizați de stat degeaba la ore, vacante, o zi, doua înainte de vacante și tot asa. Copii slabi la învățătură datorita cui?

  4. Nemulțumite sunt tot timpul cadrele didactice, deși nu stau în școală 8 ore vor sporuri, salarii mărite, dar implicare cât mai putina. Copiii ies din ce în ce mai slab pregătiți din școală pentru ca nu mai are cine sa le predea, au intrat cu gloata în ultimul timp, culmea se mai titularizeaza și cu fantomă lege 253. Penibil!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*