Un restaurant din județul Gorj a fost amendat cu suma de 12.000 de lei pentru mizerie de către reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranță Alimentară (DSVSA) Gorj. „ S-a aplicat o sancțiune de 12.000 lei la un restaurant, pentru următoarele constatări: plafon neigienizat, care prezintă zone cu exfolieri; rafturi confecționate din materiale corodabile și neigienizate; lipsa unei chiuvete cu facilități igienice, destinate exclusiv spălării mâinilor personalului; aparatura frigorifică nu era prevăzută cu termometre și nu se întocmeau grafice de monitorizare a temperaturii; în aceeași cameră frigorifică erau depozitate în mod nesectorizat atât materii prime, cât și semipreparate si produse finite; au fost identificate12,295 kg pulpă de porc și 3,420 kg cotlet porc, care nu prezentau elemente de identificare. Sancțiune complementară: reținere oficială și destinare către neutralizare controlată“, a informat conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Gorj.
Amendă de12.000 de lei pentru o măcelărie din Târgu Jiu
O măcelărie din Târgu Jiu a fost amendată de reprezentanții DSVSA Gorj. „S-a aplicat o sancțiune de 12.000 lei la măcelărie, întrucât la data controlului nu se făcea dovada monitorizării corecte a temperaturii la toate vitrinele frigorifice de expunere din spațiul de comercializare; au fost identificate 11,1 kg pastă de mici și 1,2 kg carne tocată de vită fără elemente de identificare și fără documente de proveniență. Sancțiune complementară: reținere oficială și destinare către neutralizare controlată“, a mai transmis conducerea DSVSA Gorj.
Poate ar fi bine sa dati si numele restaurantului si al macelariei, nu? Eu ca si client de unde stiu de ce sa ma feresc? Asa ar fi corect.