Restricții de circulație până la primăvară pe Defileul Jiului

0
152

Restricții de circulație până la primăvară pe Defileul Jiului

Șoferii care circulă cu mașinile prin Defileul Jiului au parte de restricții inclusiv pe perioada sezonului rece. Oficialii din Ministerul Transporturilor au transmis că circulația autovehiculelor va fi îngreunată până la primăvară, deoarece constructorul care se ocupă de reabilitarea șoselei nu a terminat nici anul acesta lucrările. Potrivit reprezentanților Prefecturii Gorj, constructorul va impune restricțiile în funcție de complexitatea intervențiilor care au loc pe DN 66.

Măsuri până în martie

Reabilitarea singurului drum european ce tranzitează județul Gorj pare o telenovelă care nu se mai termină, iar sezonul rece vine cu o nouă veste proastă pentru transportatori. Constructorul a primit undă verde să impună restricții până la jumătatea lunii martie, în funcție de lucrările pe care le derulează, asta spre disperarea șoferilor care, cel mai probabil, vor avea din nou parte de semafoare în drumul spre Petroșani. Potrivit subprefectului Sorin Arjoca, restricțiile de circulație, ca și lucrările, vor depinde în mare măsură de condițiile meterologice.

„Anumite lucrări vor continua”

„Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a prelungit posibilitatea ca executanții tronsonului de drum DN 66 de la Bumbești Jiu la Petroșani să continue cu restricțiile de circulație, datorită faptului că anumite lucrări vor continua să fie executate și în această perioadă, respectiv 15 noiembrie 2017 – 15 martie 2018. Aceste lucrări se referă, în primul rând, la intervenții, atunci când va fi cazul, iar dacă vremea va mai permite se va lucra la rigolele de pe marginea drumului, dacă temperaturile sunt peste 5-7 grade, precum și la podul de la intrarea pe Defileu, la Bumbești Jiu. Restricțiile sunt cele pe care le cunoașteți. Se va circula fie pe un fir atunci când este cazul, pentru că vorbim de macarale în zona podului, fie alternativ, cu indicatoare de delimitare a circulației pe benzile de sens. Lungimea sectorului de drum pe care se lucrează nu trebuie să fie mai mare de 250 de metri, pentru a nu afecta circulația”, a explicat subprefectul județului Gorj, Sorin Arjoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here