17.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Actualitate Rețea de canalizare recepționată în urmă cu un an, nicio gospodărie racordată

Rețea de canalizare recepționată în urmă cu un an, nicio gospodărie racordată

- Advertisement -

Rețeaua de canalizare din comuna Urdari a fost finalizată și recepționată de primăria  localității în urmă cu aproximativ  un an, dar nicio gospodărie nu s-a branșat până acum. Conducerea Primăriei Urdari așteaptă ca sistemul de alimentare cu apă și canalizare să fie preluat de Aparegio.

Primarul localității, Mihai Calotă, spune că locuințele cetățenilor nu pot fi branșate pentru că trebuie să aibă la bază un proiect, dar admite că racordarea se poate face doar după ce rețeaua va fi preluată de Aparegio: „Toată rețeaua de canalizare are cămine, care sunt prevăzute din 40 în 40 de metri, conform proiectului. Nu este făcut de către Calotă. Suntem în ADIA. Am avut săptămâna trecută o ședință de Consiliul Local și s-a luat hotărârea să se preia alimentarea cu apă și canalizarea de Aparegio. Oamenii să se lege într-o zi. Nu se pot racorda. Cine te lasă să te branșezi fără un proiect? Nu se poate să bage fiecare conducta în cămin. Fiecare trebuie să facă un proiect. Nu face fiecare gaură pe unde vrea. Canalizarea funcționează. Este finalizată lucrarea. Am fost și la Vâlcea ca să facem această branșare la oameni. Sunt mai multe probleme. Nu s-a branșat nimeni. Se vor branșa imediat de când va fi trecută la Aparegio. Canalizarea a fost recepționată anul trecut, în decembrie, când a fost predată nouă“.

Formalitățile au blocat racordarea locuințelor

Primarul comunei Urdari susține că branșarea locuințelor nu s-a putut face până acum din cauza formalităților: „Într-o zi se pot face formalitățile? Nu este nimeni contra ca să nu se predea la Aparegio. Oamenii doresc să se branșeze. Fiecare își va face proiect pe bucata lui“.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente