Rețeaua de canalizare din comuna Plopșoru

0
67

Conducerea Primăriei comunei Plopșoru speră ca investiția de introducere a rețelei de canalizare. Aceasta va deservi satele Olari, Plopșoru, Sărdănești și Văleni. „Este vorba de 47 de kilometri de conductă în cele patru sate cu amplasare pe cele două părți ale drumului național și toate drumurile comunale. Speram ca lucrarea să fie finalizată în luna decembrie. Dacă guvernul nu va asigura finanțarea în condiții corespunzătoare, avându-se în vedere situația cu care se confruntă lumea întreagă, există posibilitatea ca lucrările să se prelungească până anul viitor“, a declarat primarul localității Plopșoru, Petre Grigorie.

Investiția în introducerea rețelei de canalizare se ridică la suma de aproximativ 14 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Lucrarea este în derulare de aproximativ cinci ani.

Finanțare așteptată pentru alte două investiții

Primăria comunei Plopșoru așteaptă aprobarea finanțării pentru alte două investiții. „Avem proiectate și depuse pentru a Fondul Național de Dezvoltare a Investițiilor două mari investiții: sistem de canalizare apă menajeră în satele Izvoarele, Ceplea, Broșteni, Cursaru și Broșenii de Sus. A doua investiție constă în asfaltarea drumurilor comunale din cele cinci localități“, a mai precizat primarul localității Plopșoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here