Revoltă a patronilor din Parcul Industrial Bumbești Jiu. Nu au energie electrică de o săptămână

0
882

Parcul Industrial Bumbeşti-JiuPatronii care dețin societăți care ăși desfășoară activitatea în incinta Parcului Industrial Bumbești Jiu, singurul din județul Gorj, sunt revoltați pentru că nu își pot desfășura activitatea deoarece de aproximativ o săptămână au rămas fără energie electrică. Un scurt circuit electric s-a produs la Stația de conexiune care aparține Uzinei Mecanice Sadu. Parcul Industrial Bumbești Jiu este administrat de către Consiliul Județean Gorj, dar agenții economici care își desfășoară activitatea aici au contracte de furnizare a energiei electrice încheiate cu Uzina Mecanică Sadu, care deține rețelele. Este a treia oară în acest an când se produce o avarie, iar firmele din Parcul Industrial rămân fără energie electrică.

Patronii au vrut să meargă cu angajații să protesteze în fața Uzinei Mecanice Sadu sau în fața Consiliului Local Gorj. „Pierdem contractele. Ce facem cu angajații, pentru că nu mai pot să lucreze? Nu se gândește nimeni la noi“, a spus unul din oamenii de afaceri din Parcul Industrial Bumbești Jiu.

Discuțiile, în impas

Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Bumbești Jiu, a precizat că situația este complicată deoarece s-a izbit de opacitatea conducerii Uzinei Mecanice Sadu, iar discuțiile îndelungate s-au încheiat chiar cu amenințări de plângeri penale. Consiliul Județean Gorj a propus conducerii UM Sadu să preia în comodat pe o anumită perioadă stația pentru a putea suporta cheltuielile, dar conducerea unității a refuzat: „A fost refuzată această propunere. Nu știu cum se va rezolva situația. Sunt la poarta uzinei și aștept să văd dacă se va da comanda de începere a reparațiilor. Parcul Industrial are capacitatea să facă această reparație, pentru că suma nu este așa de mare și am propus trei variante: preluarea în regim temporar sub formă de chirie, pentru a avea cadrul legal ca să efectuăm plata reparației, plata în avans a reparației cu obligația ca suma constată ca fiind plătită mai mult decât era cota parte a Parcului Industrial să fie recuperată sau plata în solidar de către agenții economici, care este o clauză abuzivă, din punctul meu de vedere“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here