spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateRevoluţionarii, faţă în faţă cu autorităţile publice locale

    Revoluţionarii, faţă în faţă cu autorităţile publice locale

    Preşedinţii asociaţiilor de revoluţionari, autorităţile publice locale, dar şi membrii ai Asociaţiei pentru Cinstirea Eroilor şi Răniţilor în Revoluţia din Decembrie 1989 Gorj au organizat, vineri, o întâlnire la Târgu-Jiu, pentru a discuta problemele revoluţionarilor, dar şi pentru a întări relaţiile pe care le au aceştia cu autorităţile publice locale.

    Sala Maură a fost vineri, locul unde fii eroilor, căzuţi pe câmpurile de luptă, urmaşi ai martirilor, şi revoluţionari, dar şi autorităţi locale şi reprezentanţi ai organismelor de stat, şi-au dat întâlnire, pentru a dezbate problemele cu care, din păcate, se confruntă revoluţionarii. Mai mult decât atât, s-a încercat căutarea soluţiilor viabile pentru aceste probleme, dar şi întărirea relaţiilor dintre revoluţionari şi autorităţile publice locale. La eveniment au participat prefectul Liviu Andrei, Adrian Viorel Nicolaescu, secretar general al SSPR (Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989), George Costin, secretar de stat, Raymond Luca, senator, preşedintele Comisiei Revoluţionarilor din Decembrie 1989, Ilie Drăgulin, şef serviciu SSPR, dar şi autorităţi locale şi oameni politici. Nu au lipsit nici persoanele, care prin curajul de a lupta în revoluţia din 1989 au adus un aport, pentru independenţa acestei naţiuni. Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj a declarat faptul că la noi în Gorj, a fost mai mult o „revoluţie de catifea” şi că nu trebuie să îi uităm pe aceia, care s-au jertfit pentru România. „Este o întâlnire a Asociaţiei Revoluţionarilor, noi apreciem astfel de acţiuni, ţinând cont de faptul că să nu uităm ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989 şi ceea ce a urmat după aia. Nu trebuie să îi uităm pe aceia care s-au jertfit. La noi a fost, citând pe unii autori ai vremii, o <>. Nu am avut probleme, dar au fost timpuri extrem de grele, zone unde soldaţi din Târgu-Jiu, ofiţeri din Târgu-Jiu, oameni care locuiau în Târgu-Jiu, gorjeni de-ai noştri şi-au dat viaţa, unii au murit poate din întâmplare, alţii au murit sub arme, noi ne întâlnim aici într-o echipă extrem de puternică, să îi omagiem, să îi amintim cu bunele şi cu relele, care au trecut până acum”, a adăugat prefectul de Gorj.

    Tănescu: „La noi în Gorj nu sunt multe probleme de rezolvat”

    Alexandru Tănescu, preşedintele Asociaţiei Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor Martiri din Târgu-Jiu a declarat faptul că Gorjul, a fost unul dintre judeţele, care au fost ferite de probleme. „Această întâlnire are ca principală idee, colaborarea dintre toate organizaţiile de revoluţionari din România, de a ne întrajutora, pentru a contribui pentru realizarea idealurilor din 1989. La noi în Gorj nu sunt multe probleme de rezolvat, dar cu sprijinul prefecturii, cu sprijinul domnului primar, dar şi cu ajutorul celorlalţi primari, din localităţile unde avem urmaşi ai eroilor martiri, revoluţionari, am rezolvat în mare parte toate problemele. Neacordarea tuturor drepturilor beneficiarilor de certificate, probabil dintr-o neînţelegere bună a legii, dreptul la terenul agricol, dreptul la o locuinţă, dreptul la un teren pentru un spaţiu comercial, Casa de Pensii care opreşte 5, 5 % din indemnizaţii, ceea ce nu este drept, sunt în mare, problemele cu care se confruntă revoluţionarii gorjeni. Cu toţii, avem doar 41 de persoane, în Gorj, incluzând aici revoluţionari, urmaşi, urmaşii eroilor martiri. Sunt foarte puţini, în comparaţie cu ceilalţi, din toate judeţele ţării”, a adăugat Alexandru Tănescu, preşedintele Asociaţiei Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor Martiri din Târgu-Jiu.

    George Costin: „România va merge înapoi”

    Prezent la eveniment, George Costin, secretar de stat, şeful SSPR, a declarat faptul că a venit în judeţul Gorj, la invitaţia autorităţilor publice locale şi doreşte, printre altele, să identifice problemele oamenilor, pentru ca mai târziu să vină şi soluţiile. „Având în vedere faptul că acum ceva timp, organizaţiile de revoluţionari au găsit calea de a merge uniţi, au făcut un congres în cadrul Blocului Naţional, au făcut o reorganizare. Am primit o invitaţie din partea autorităţilor locale, pentru a purta un dialog, a identifica care sunt problemele oamenilor, şi a găsi soluţii. Mesajul meu pentru autorităţi: implicarea cât mai mare a lor în problemele comunităţii, să ne aducem aminte de idealurile lor, ale revoluţionarilor. Pentru mine, ca preşedinte al Blocului Naţional, reforma constituţională este o problemă de căpătâi. România va merge înapoi, sunt 20 de ani pierduţi”. Evenimentul de vineri s-a bazat pe dezbateri, privind prevederile li aplicarea Legii 341/2004, Legea recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la Victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoluţiei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov, noiembrie 1987.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: