17.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Actualitate Rezilierea contractului de modernizare a Transalpinei, respins de instanța de judecată

Rezilierea contractului de modernizare a Transalpinei, respins de instanța de judecată

- Advertisement -

Curtea de Apel București a respins, definitiv, solicitarea de reziliere a contractului încheiat in 2008 cu compania Romstrade SRL, care aparține controversatului afacerist Nelu Iordache.

Procesul a început în anul 2014, după aproape doi ani de la oprirea lucrărilor de către Romstrade. Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi a solicitat rezilierea contractului nr. 617/05.09.2008 pentru nerespectarea obligațiilor asumate de către Romstrade: că nu a constituit garanția de bună execuție prevăzută în contract; că nu a obținut avizele și acordurile prevăzute de lege, inclusiv a Acordului de Mediu; pentru ca nu a respectat măsurile dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcții cu privire la soluțiile de remediere a fisurilor apărute la parapeții din beton și pentru că nu a recuperat suma ce reprezintă plati nejustificate stabilite de către Curtea de Conturi a României.

Instanța de judecată a stabilit că CNAIR avea obligatia de a obține toate autorizațiile și avizele necesare execuției lucrărilor și de a le depune la dispoziția executantului fără plată. „Pe cale de consecinta, inclusiv prelungirea valabilitatii acestor autorizatii cadea in sarcina achizitorului, astfel incat ordinul de suspendare a lucrarilor din data de 5 octombrie 2012, emis de catre reclamanta, motivat de faptul ca parata nu a reinnoit autorizatiile de construire este neintemeiat”, se arată în sentința Tribunalului București.

Zeci de kilometri de șosea sunt fără parapeți de protecție, iar în multe zone asfaltul este distrus.

O expertiza tehnica a stabilit că Romstrade a executat contractul în procent de 67,15%.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente