12.9 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Actualitate Rezultat aşteptat

Rezultat aşteptat

- Advertisement -

Rezultatul anchetei Ministerului Sănătăţii desfăşurată la Laboratorul de Analize din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu- Jiu se lasă aşteptat, deşi trebuia făcut public pe 20 ianuarie. Situaţia unităţii medicale nu stă pe roze, ţinând cont că preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a cerut schimbarea managerului spitalului, Nicoleta Manu.

Rezultatul anchetei Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii este aşteptat şi de reprezentanţii sănătăţii gorjene. Ancheta ministerială a fost finalizată, dar rezultatul acesteia întârzie să apară, după cum spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Controlul desfăşurat de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii a inclus şi sarcini ale câtorva persoane din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, datele obţinute de aceştia din urmă făcând parte din raportul principal ce va ajunge pe masa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. „Rezultatul anchetei era aşteptat la data de 20 ianuarie. Probabil că se lucrează la această anchetă desfăşurată. Nu este concretizat raportul care va trebui semnat. Cei care au făcut parte din Corpul Comun de Control al Ministerului Sănătăţii şi cu persoane din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, respectiv în serviciul de control în sănătate publică Gorj au avut şi ei de definitivat anumite sarcini în cadrul controlului desfăşurat de Ministerul Sănătăţii. După ce şi-au elaborat materialul l-au trimis Ministerului Sănătăţii pentru a fi inclus în raportul principal care va fi supus aprobării domnului ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.

Ion Călinoiu: „Va fi schimbat managerul”

În timp ce la Ministerul Sănătăţii se concretizează raportul cu privire la controlul efectuat în urmă cu aproximativ o săptămână, la Laboratorul Clinic de Analize al Spitalului Târgu-Jiu după ce s-ar fi avizat mai multe certificate pentru căsătorie sau diverse permise fără să se facă analize HIV sau sifilis, la unitatea medicală târgujiană se doreşte schimbarea managerului. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, în subordinea căruia se află spitalul a solicitat firmei Tetraedru Medical Consulting, schimbarea managerului Nicoleta Manu din fruntea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Asta, ca urmare a faptului că situaţia din unitatea sanitară nu a fost bine gestionată. „Va fi schimbat managerul. Aia-i clar că până mâine, că până luni, va fi schimbat. Nu reproşez nimic la nimeni, decât faptul că am avut acel eveniment nedorit fără nicio cauză obiectivă în spital. Înseamnă că nu gestionează bine situaţia. Fiind semnatar al contractului, pot cere schimbarea managerului”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. În ceea ce priveşte rezilierea contractului cu firma care asigură managementul spitalului, preşedintele Consiliului Judeţean spune că aceasta se va face numai într-o situaţie de excepţie. Pe 17 ianuarie, a demarat evaluarea activităţii spitalului pe baza indicatorilor de performanţă, iar rezultatul este aşteptat în luna martie.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente