spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăActualitateRidicarea mașinilor, înlocuită cu amendă

    Ridicarea mașinilor, înlocuită cu amendă

    Ridicarea mașinilor de pe spațiile publice, ilegală! Aceasta spune decizia instanței supreme. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis ieri recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi a stabilit că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. Autoritățile locale din Târgu-Jiu s-au conformat deja deciziei și vor aplica doar o amendă pentru parcare neregulamentară.

    Prin urmare, personalul de la ridicări auto va fi redistribuit. Măsura a fost propusă de către Avocatul Poporului, care susține că doar Guvernul poate stabili sancţiuni legate de circulaţia pe drumurile publice, nu Consiliile Locale. „Nu avem ce face, este vorba de hotărâre care vine din partea unui for înalt pe linie de justiție. Mi-am notat, vom vedea ce vom face cu mașina de ridicat, cu personalul. Oricum nu va fi nimeni dat afară, personalul va fi redistribuit în cadrul Transloc. Mașina este bine să o avem în permanență funcțională pentru că de multe ori ne poate ajuta în oraș la unele lucrări, când este nevoie, la o avarie, dar nu se mai pune problema de activitate”, a declarat Florin Cârciumaru, primar Târgu-Jiu.

    Se vor ridica doar autovehicule abandonate

    În cazul mașinilor parcate pe locurile concesionate de târgujieni, municipalitatea va folosi mașina de ridicări doar pentru a muta autovehicolul parcat pe locul altui cetățean sau pentru a ridica mașinile abandonate. „Mai este nevoie de mașină să ridicăm autovehiculele abandonate din cartiere, de pe unele străzi, dar nu va mai funcționa activitatea de ridicare, de parcare ilegală”, a declarat Florin Cârciumaru, primar Târgu-Jiu. Începând de ieri, nicio instituție din țară nu va mai avea voie să ridice mașinile parcate pe spațiul public. Avocatul Poporului a cerut instanţei supreme, în acest recurs în interesul legii depus la ÎCCJ în februarie 2015, să decidă asupra unui punct de vedere unitar, pe care instanţele din România să îl adopte în astfel de cazuri.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: