8.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 26, 2021
Acasă Actualitate Roci desprinse de pe versanţi, pe Transalpina!

Roci desprinse de pe versanţi, pe Transalpina!

- Advertisement -

Vremea rea împiedică lucrările la reabilitarea Defileului Jiului! Tronsonul de drum a fost deschis circulaţiei rutiere de ieri şi până în această dimineaţă. Ploile au făcut probleme şi pe Transalpina, acolo unde marţi a fost necesară intervenţia drumarilor pentru a înlătura rocile desprinse de pe versanţi.

DEFILEUL-JIULUI

Precipitaţiile abundente căzute la nivelul judeţului Gorj, în ultimele zile, deblochează, dar şi blochează drumuri. Constructorul care se ocupă de reabilitarea Defileului Jiului nu a putut efectua lucrări, din cauza vremii, motiv pentru care s-a decis deschiderea acestui tronson de drum începând de ieri, ora 12:00 şi până astăzi, ora 9:00. În cazul în care precipitaţiile ar continua să cadă, lucrările vor fi întrerupte, dar asta ar însemna o întâziere a finalizării acestora. „Constructorul a transmis, aşa cum a fost înţelegerea, şi la Companie, şi la IPJ Gorj, adresă de la ce oră până la ce oră este deschis Defileul Jiului, adică de astăzi şi până mâine, dar trebuie să înţelegem că, poimâine, dacă nu mai plouă, este imperios necesar să închidă Defileul pentru că rămân cu lucrările în urmă”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Târgu-Jiu. Conducătorii auto ce au traversat Defileul Jiului în perioada în care acesta a fost închis circulaţiei, au fost sancţionaţi de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj. Astfel, 23 de persoane au rămas fără permis de conducere.

Intervenţie

Tot vremea rea ce s-a abătut asupra judeţului Gorj a creat probleme şi pe Şoseaua Transalpina, marţi fiind necesară intervenţia angajaţilor Secţiei de Drumuri Gorj pentru a debloca anumite porţiuni de drum afectate de desprinderea rocilor de pe versanţi. Autorităţile speră că Drumul Regelui va rămâne deschis circulaţiei cât mai mult timp, dar acest lucru depinde de condiţiile meteorologice. „Ieri s-a făcut devizia pe drum şi am avut câteva zone unde au fost antrenate anrocamente de pe versanţi, de ploile torenţiale. A fost nevoie de intervenţia drumarilor. Noi sperăm să fie o toamnă lungă, să nu ningă foarte repede. Dacă nu, la sfârşitul lunii octombrie vom avea o discuţie cu conducerea Companiei, cu IGPR- ul, pentru că nu se pot lua decizii aşa de unul singur”, a mai spus Ion Tudor. Pentru ca autorităţile să ia decizia potrivită în ceea ce priveşte închiderea circulaţiei pe Transalpina, aceştia se vor aşeza la discuţii cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, dar şi cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie, la sfârşitul lunii octombrie.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente