12.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăActualitateRomanescu acuzat că „scurge” banii, primiți de la Consiliul Județean, pentru heliport

Romanescu acuzat că „scurge” banii, primiți de la Consiliul Județean, pentru heliport

Scandal în Consiliul Local (CL) Târgu Jiu pe tema heliportului. Consilierii din opoziție acuză că sumele primite de la Consiliul Județean Gorj pentru reabilitarea și balizarea heliportului de pe insuliță nu se regăsesc în bugetul aprobat. „Domnul primar este interesat să scurgă acești bani către firmele de casă”, acuză opoziția.

Bugetul Municipiului Târgu Jiu a fost aprobat. Ședința a fost una cu scântei după ce consilierii nu s-au înțeles asupra banilor. Discuții au fost pe sumele primite de la Consiliul Județean Gorj pentru reabilitarea heliportului. Consilierul local Eduard Lădaru acuză că banii vor fi folosiți în alte scopuri și nu pentru a reabilita heliportul. „Pasarelele au rămas nefinanțate și anul acesta. Mai mult decât atât, cei 230 de mii de lei, alocați de Consiliul Județean Gorj, pentru reabilitare și balizajul heliportului nu se regăsesc la balizajul heliportului. Când am întrebat acest lucru mi s-a spus că sumele intrate în CL s-au depersonalizat și sunt folosite așa cum se consideră de cuviință, ceea ce nu e normal! Au avut o direcție clară și trebuia reabilitat heliportul din Târgu Jiu. Domnul primar este interesat să scurgă acești bani către firmele dumnealui de casă. Din buget se vede clar că nu vor avea nici anul acest bani de investiții”, a declarat consilierul local PSD Eduard Lădaru.

Consilierul a venit și cu un amendament la legea bugetului însă majoritatea din CL a respins propunerea. „Amendamentul este pentru a încuraja investițiile din Târgu Jiu și pentru a-l face pe domnul primar să îți respecte promisiunile. Primarul a mințit când a spus că în urma reorganizării urmează să scadă cheltuielile de personal cu aproximativ un milion de euro. Cheltuielile cu personalul au crescut cu un milion 300 de mii de lei, și, atunci, am făcut un amendament să îl facem pe domnul primar să își respecte cuvântul. De la aceste noi cheltuieli să fie scăzute 5 milioane de lei și să fie redistribuiți pentru investiții la reabilitarea acelor două pasarele. Sigur, că amendamentul meu a fost respins de majoritatea putredă din Consiliul Local Târgu Jiu PNL-Pro România. Reorganizarea nu a vizat o scădere a cheltuielilor de personal, rezultă din buget. A schimbat niște oameni din funcții pentru a își pune pilele domniei sale și le-a mărit și salariile. De asta a crescut cu 13 miliarde de lei vechi cheltuielile cu personalul”, susține alesul PSD.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -